Ewan houdt ervan om digitale dingen te kopen, zoals extra muntjes of diamantjes in een spelletje. Hij krijgt dan ook graag een iTunes kaart cadeau, maar die is meestal zo op. Kevin en ik vinden het eigenlijk zonde om hieraan geld uit te geven. Hij krijgt natuurlijk wel wat zakgeld, maar we hebben liever dat hij daarmee spaart voor iets ’tastbaarders’. Nu kwam er laatst een mooie gelegenheid voorbij, waarbij hij een extra zakcentje kon verdienen, wat hij van ons mocht uitgeven aan wat hij maar wilde, omdat hij er zelf voor zou werken.

Het project

Een aantal weken geleden werd er namelijk contact met mij opgenomen over een project om spraakherkenningstechnologie te ontwikkelen. Als je mij een beetje kent (en weet dat ik Digitale Communicatie heb gestudeerd), dan kun je je wel voorstellen dat dit project direct mijn aandacht had. Dit project richt zich specifiek op Nederlandse kinderen tussen de 6 en 16 jaar (die zelf kunnen lezen). Dat leek me nou een uitgelezen kans voor Ewan om wat extra te verdienen.

Aan het werk

Nadat we ons aangemeld hadden en geselecteerd waren voor de taak, konden we aan de slag. Het is de bedoeling dat je kind zinnen zelf inspreekt, onder begeleiding van een volwassene. Hiervoor heb je een Android-apparaat nodig of een computer met Chrome en microfoon. Een headset kun je hiervoor ook gebruiken, dat is wat wij hebben gedaan. De eerste keren moet er gecontroleerd worden of de zinnen goed zijn opgenomen, dus vooral daar is de hulp van een volwassene nodig. De inhoud van de tekst is aangepast voor kinderen.

Het was in het begin een beetje uitvogelen hoe we de zinnen het beste konden opnemen, maar daarna ging het goed. Om sommige zinnetjes hebben we erg gelachen. Ewan vond dat hij best hard moest werken (maar dat vond ik juist wel goed voor hem). Uiteindelijk was hij natuurlijk erg blij met zijn beloning.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
Waar geeft jouw kind het liefst zijn of haar zakgeld aan uit?

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lionbridge.


Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: