19 december 2017

Mini saucijzenbroodjes voor het kerstdiner op school

In dit bericht laat ik je zien hoe je schattige mini saucijzenbroodjes met een ster (of andere vorm) maakt. Hier steelt je kind vast de show mee op het kerstdiner op school!


*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Benodigdheden saucijzenbroodjes

Voor deze mini saucijzenbroodjes heb ik het recept voor mini saucijzenbroodjes van Uit Pauline's Keuken gebruikt. Dit is een makkelijk en lekker recept, neem even een kijkje op haar blog voor de precieze beschrijving. Ik heb alleen plakjes bladerdeeg gebruikt in plaats van één grote plak en half-om-half-gehakt in plaats van rundergehakt (dat laatste is een tip van Rudolph; volgens hem is het rundergehakt te droog in combinatie met bladerdeeg). Waarschijnlijk heb je genoeg aan 250 gram gehakt. Met één pakje bladerdeeg kun je 20 hapjes maken.Zo maak je de mini saucijzenbroodjes met ster

Terwijl de oven aan het voorverwarmen is en de plakjes bladerdeeg aan het ontdooien zijn, kun je het gehakt mengen en op smaak maken. Dan zullen de plakjes zacht genoeg zijn om te verwerken. Snij ieder plakje in vieren en druk een ster uit twee vierkantjes met behulp van een kleine uitsteker. Hiervoor kun je natuurlijk ook een andere vorm gebruiken (deze mini kerst uitstekers* zijn ongeveer 4 cm hoog), maar dit was wat ik in huis had. Vervolgens leg je op twee van de vierkantjes een zeer ruime theelepel van het gekruide gehakt. Met de bolle kant van het lepeltje kun je het verdelen en plat drukken. Daarna leg je het vierkantje met de uitgestoken vorm er op en druk je alle randen aan met een vork.Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een losgeklopt ei.De vorm die je heb uitgestoken kun je natuurlijk nog hergebruiken. Voor een iets andere variant van het mini saucijzenbroodje kun je een ander plakje bladerdeeg in vieren snijden, niets uitsteken, beleggen met het gehakt, alleen twee zijkanten platdrukken met een vork en het uitgestoken vormpje erop leggen. Zie onderstaande foto.Ga door tot alle plakjes bladerdeeg op zijn, nu heb je als het goed is twintig mini saucijzenbroodjes bestreken met ei op je bakplaat liggen.Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn.Nog één foto van het eindresultaat. Bij het bestrijken met ei is het waarschijnlijk mooier als je het gehakt overslaat (dit heb ik niet gedaan):Kate en ik hebben de broodjes tijdens de lunch natuurlijk even geproefd en we vonden ze zeer geslaagd. Mijn kinderen willen er trouwens wel altijd ketchup bij, dus zet dat ook even op het boodschappenlijstje ;-).

Op zoek naar nog meer lekkere kerstrecepten? Misschien is één van deze kookboeken iets voor jou*:


Wat mag jij dit jaar regelen voor het kerstdiner?


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Uitleg hoe je zelf mini-saucijzenbroodjes met een ster maakt. Leuk voor de kerstdagen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten