25 september 2018

Vlinder knutselen voor peuters en kleuters

Ben je op zoek naar een snel en makkelijk knutselidee voor een peuter of kleuter? Ga dan deze vlinder knutselen; je hebt alleen maar een babydoekje, wasknijper en wat viltstiften nodig. Ik laat je stap voor stap zien hoe wij deze vlinders gemaakt hebben.

vlinder knutselen

Toen Kate en ik een paar weken geleden bloemen van crêpepapier gingen knutselen, hebben we ook deze vlinders gemaakt. Dat vond ze natuurlijk erg leuk om te doen. Ze zijn een beetje gebaseerd op de vlinders van koffiefilters, die je bijvoorbeeld wel eens voorbij ziet komen op Pinterest. Alleen gebruiken wij thuis geen koffiefilters, en al helemaal niet van die grote, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Met babydoekjes, viltstiften en water kun je ook een leuk effect maken, herinnerde ik me nog van deze watermeloen slinger.  Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Dit heb je nodig om vlinders te knutselen

Waarschijnlijk heb je alles al in huis:

- Natte doekjes (ik gebruikte die van Huggies Pure)
- Vilstiften
- Water en een kwast
- Houten knijpers

En wat geduld, want de doekjes moeten zeker een paar uur drogen ;-) Ook heb ik wat bakpapier gebruikt om op te werken, de tafel te beschermen en de doekjes te laten drogen en dit werkte heel goed.

knutselidee%25C3%25ABn peuters babydoekjes

Zo maak je vlinders met een wasknijper


Het knutselen van de vlinders is heel eenvoudig. Allereerst teken je met viltstiften (een patroon) op een babydoekje. En vervolgens ga je er met een kwastje met water overheen, zodat de kleuren uit- en in elkaar overlopen. Hieronder kun je zien het hoe het er voor en na het water uit zag:

vlinders knutselen babydoekjes peuters kleuters

Dan moeten de doekjes een paar uur drogen. Ondertussen kun je vast de houten knijpers versieren, ook met viltstift. Als je geen houten knijpers in huis hebt, kun je natuurlijk ook een gekleurde plastic knijper gebruikt. Die hoef je niet te versieren.

vlinder knutselen wasknijper versieren

vlinder knutselen wasknijper versieren

Als het doekje helemaal droog is, kun je het opvouwen als een waaier en in het midden de wasknijper vast knijpen. Nog even de vleugels netjes uittrekken en de vlinder is klaar:

vlinder knutselen babydoekje wasknijper

Lekker makkelijk en simpel en toch een heel vrolijk resultaat! Dit is die van Kate:

vlinder knutselen kleuters peuter kinderen

Heb jij wel eens eerder iets met babydoekjes geknutseld?


Bekijk ook mijn andere knutselideeën voor kinderen.Bewaar op Pinterest:
vlinders knutselen zomer pinterestvlinder knutselen peuter kleuters pinterest

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint