19 februari 2019

Bellen tekenen - tekenopdracht voor kinderen met krijt

Op zoek naar een leuke tekenopdracht voor kinderen met krijt? Wil je stap voor stap leren tekenen online? Deze bellen zijn een leuk begin. Tekenen met krijt op papier kan een heel leuk effect geven, vooral op donker papier. Leuke aanvulling voor tekenles opdrachten.

Bellen tekenen met krijt is leuk om te doen, niet moeilijk en geeft een gaaf resultaat. In dit bericht laat ik je zien hoe je een mooie bel tekent met krijt of pastelkrijt.

bellen tekenen krijt


De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Ik heb al een hele tijd pastelkrijt van de Action liggen, maar er eigenlijk nog nooit wat mee gedaan. Daar moest maar eens verandering in komen! Met pastelkrijt kun je namelijk hele gave bellen tekenen, op donker papier. Gewoon een leuk knutselprojectje om eens uit te proberen, met (of zonder ) kinderen.

Bellen tekenen met (pastel)krijt op donker of zwart papier

Voor het maken van een bellen pastelkrijt tekening heb je drie dingen nodig; pastelkrijt, donker papier en een kwastje. Goedkoop pastelkrijt kun je kopen bij de Action. Dit krijt heb ik gebruikt voor de bellen in dit bericht.

goedkope pastelkrijtjes action

Voor de bubbels heb ik de kleuren roze, paars, lichtblauw, geel, groen en wit gebruikt. Een echte bel bestaat ook uit deze kleuren. Vervolgens teken je meerdere cirkel in elkaar, zoals op onderstaande afbeelding:

bellen tekenen pastelkrijt uitleg liggend

De buitenste cirkel is dus geel, met op een paar plekken wat groen. Vervolgens vervaag je met het kwastje de binnenste kleuren. Tot slot voeg je nog twee witte strepen toe om het bel-effect af te maken.

Voor het leukste resultaat teken je een hele pagina vol met bellen, grote en kleine door elkaar.

bellen tekenen pastelkrijt


Gerelateerde berichten

The Beatles Zentangle
Slijm maken - vier soorten lijm getest
Halloween decoratie: maak een raamtekening
Bellenblaas maken - recepten en ideeën voor bellenblazers
Grote bellenblaas recept


Bubbels tekenen met krijt

Heb je geen pastelkrijt in huis, maar wel gewone gekleurde krijtjes? Daar lukken deze bellen ook mee. Onderstaande tekening heb ik met gewoon krijt gemaakt:

bellen tekenen krijt

Tekenen met pastelkrijt


Het werken met pastelkrijt vond ik leuk om te doen. Alles wordt wel een beetje stoffig ervan en je moet uitkijken dat je je tekening niet per ongeluk uitveegt, maar het is een leuke afwisseling ten opzichte van andere materialen. Bellen tekenen met krijt moet je gewoon eens gedaan hebben :) Succes!Bekijk ook mijn andere knutselideeën.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.
Bewaar op Pinterest:
bellen tekenen krijt pinterestkrijtbellen tekenen pinteresttekenopdracht voor kinderen met krijt

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten