Het is lang geleden dat ik mee heb gedaan aan een tag, maar deze creatieve tag kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Wil je wat meer te weten komen over mijn creatieve voorkeuren? Of ik altijd al zo creatief was? Waarom ik Welke een stomme site vind? Lees snel verder.

creatieve tag

Ik ben getagd door Elsa van ElsaRblog en deze creatieve tag is bedacht door Laura van Laura’s life.

creatag inleiding

Wat maak je vooral?

Eigenlijk maak ik van alles en nog wat, mijn interesses zijn heel breed. Voor mijn blog vind ik het vooral leuk om knutselwerkjes die je met kinderen kunt doen te delen en om printables te ontwerpen. Maar ook haken vind ik leuk om te doen. Af en toe een mooie taart maken of cupcakes versieren, daar hou ik ook van.
Om te ontspannen vind ik het leuk om wat te tekenen en dit kleur te geven met kleurpotloden, alcoholmarkers of waterverf. Maar ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn in Minecraft of met LEGO. Of een supergaaf (verjaardags)feest te bedenken met leuke activiteiten zoals een speurtocht en een mooie feesttafel. Zoals ik al zei: zeer brede interesses.

 

Hoelang ben je al creatief bezig?

Als kind was ik vrij creatief. Ik herinner me een zelfgemaakte aankleedpop met een leeg boterdoosje waarin ik alle zelf getekende kleren bewaarde. Op de middelbare school werd dat wat minder, uiteindelijk had ik in de laatste jaren niet eens tekenen in mijn pakket. Ik ging steeds meer de technische kant van informatica en computers op.
Toch ben ik wel altijd wat blijven doen, zoals bijvoorbeeld scrapbooken, haken of breien. Af en toe was er een creatieve avond met mijn moeder en een paar zussen. Dan gingen we bijvoorbeeld een schilderijtje maken of cupcakes versieren.
Ik ben pas echt weer gaan knutselen en creatiever geworden toen ik moeder werd. Er kwamen toen ook steeds meer spullen in huis om mee te knutselen.

creatag_inspiratie

Grote projecten of kleine werkjes?

Kleine werkjes. Grote projecten krijg ik gewoon vaak niet af. Ik vind het al snel leuker om aan iets nieuws te beginnen.

 

Zelf bedacht of goed gejat?

Ik laat me graag inspireren door projecten die ik via Pinterest op zoek of één van de knutselboeken die ik heb. Maar ik geef er altijd mijn eigen draai aan of combineer twee ideeën tot een nieuw idee.

 

Pinterest.nl of welke.nl?

Pinterest natuurlijk (ik heb zelfs een aparte site over Pinterest)! Ik vind welke.nl eigenlijk een slechte kopie van Pinterest. De ideeën op Pinterest staan natuurlijk niet op Pinterest, maar op de blogs en sites die je via Pinterest vindt. Pinterest is een zoekmachine. Maar op welke.nl is er heel vaak geen bron en dit is ook achteraf niet aan te passen, zelfs niet als je een foto zelf bewaard hebt. En dan heb je ook nog heel veel Pinterest-pins die naar een Welke-pagina verwijzen. Op deze manier kom je nooit bij de oorspronkelijke maker van het bericht en de eventuele uitleg en dat is jammer.
Daarnaast is Pinterest gewoon veel groter, dus kun je veel meer ideeën vinden en zit het technisch veel beter in elkaar. Zo kan ik nog wel even doorgaan; ik ben gewoon een Pinterest-fan.

 

Eén project per keer of alles door elkaar?

Eén project per keer zou waarschijnlijk beter werken, maar in de praktijk lopen er vaak meerdere projecten door elkaar. Sommige projecten komen ook nooit af.. Ach, het gaat soms ook om het bezig zijn en de ervaring, toch?

creatag materiaal

Ali, action of merk?

Bij Ali bestel ik eigenlijk nooit knutselspullen. Ik vind het wel heerlijk om af en toe even in de Action rond te struinen en wat leuke creatieve dingen te kopen. Maar als ik echt op zoek ben naar wat specifieks kom je toch al gauw bij een merk uit, vind ik.

 

Sale of presale?

Is er een presale voor creatieve producten? Ik had hier alleen van gehoord bij videogames, etc. eigenlijk. (Dat is vast die nerd weer in mij.) Sale dus, heerlijk om wat materialen voor een kleine prijs in te slaan.

 

Potlood of stift?

Potlood, als ik echt moet kiezen. Drukt minder door en zo.

 

Lijm of dubbelzijdig tape?

Lijm, de projecten die ik doe vragen meestal niet om zoveel precisie dat ik dubbelzijdig tape nodig heb.

 

Knippen of snijden?

Knippen (mijn meisjesnaam is SCHARENburg ;-). Maar ik ben ook dol op mijn snijmachine om snel labels te maken, bijvoorbeeld voor een wikkel voor een waterfles.

creatag werkplek

Georganiseerd of chaos?

Ik doe mezelf graag voor als een georganiseerd mens, maar eigenlijk ben ik best chaotisch. Laatst heb ik de knutselkast opgeruimd en dat vind ik wel weer heel fijn.

Eigen kamer of gezamenlijke ruimte?

Gezamenlijke ruimte. Onze eettafel in de huiskamer wordt voor van alles gebruikt. Natuurlijk om te eten, maar ook om aan te werken, bordspellen te spelen en te knutselen. De kinderen hebben een hele grote speelkamer tot hun beschikking, maar zitten het liefst in de kamer waar ik ben en dat is meestal de huiskamer.

Genoeg plek of te krap?

Sinds we verhuisd zijn hebben we in principe genoeg plek, alles opgeruimd houden is een tweede verhaal. Maar ik ben begonnen met Marie Kondo!

creatag overig

Creatieve wens?

Het lijkt me wel heel leuk om een creatief digitaal product te maken, maar wat precies, daar ben ik nog niet uit. Als je een idee voor me hebt, laat het gerust achter bij de opmerkingen.

Creatieve blunder?

Echte blunders zou ik het niet willen noemen, maar er gaat wel eens wat mis. Dan wil ik bijvoorbeeld iets voor deze blog maken, maar vind ik het niet mooi genoeg geworden. Meestal zet ik het dan niet online. Een uitzondering hierop is deze Super Mario Vuurbloem. Daar ging het vooral om het uittesten van een pin, dus dat hoefde niet perfect te zijn.

 

Creatieve tip?

Ga gewoon gezellig bij je kind(eren) zitten als ze aan het knutselen zijn en zelf ook wat maken. Of andersom; zelf aan de slag gaan, kan je kinderen ook motiveren om wat te gaan doen. Een creatieve middag (met kinderen) of avond (zonder kinderen) is ook een goede manier om wat creatiever te doen. Dan ga je echt een paar uur creatief aan de slag, terwijl je dit alleen misschien niet snel zou doen.

 

Nogmaals bedankt Laura, voor het bedenken van deze leuke tag en Elsa voor het taggen! Ik tag Minke van Mama Minke en Maya van Mama Maai om deze tag ook in te vullen.

 

Bewaar op Pinterest:
creatieve tag pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: