13 december 2011

Terugblik HoPC - blijven spelen!

Het is alweer een week geleden dat we de laatste activiteit van de Hands on Play Challenge hebben gedaan, maar ik wilde toch nog even een terugblik schrijven. Het was erg leuk om te doen!

Tijdens de challenge heb ik ruim 400 foto's gemaakt (wel veel voor een challenge waarbij je alle technologie uit moest zetten;) ). Sommige spelideeën waren niet nieuw voor ons, maar wel weer een variatie. Het heeft in ieder geval ons speelrepertoire uitgebreid. Het was iedere dag een verrassing wat de opdracht zou zijn en dat vond ik erg leuk.

Het heeft me er eindelijk toe aangezet om (regelmatig) te bloggen, wat ik al een tijd wilde. Ik vind de blog een leuke manier om vast te leggen wat ik met mijn jongens doe. En natuurlijk om vrienden en familie op de hoogte te houden. Daarnaast hoop ik met mijn blog ook andere moeders en vaders te inspireren om leuke dingen met hun kinderen te doen.Leukste opdrachten
Een van de leukste opdrachten vond ik de vloertekening maken (en eigenlijk ook het spelen met dozen); dat waren van die lekkere grote knutseldingen. Maar ook met de hut bouwen en een het feestje organiseren hebben we een hoop lol gehad. En de cloud dough en sensory tub waren ook een groot succes, Ewan is daar echt lange tijd geconcentreerd met bezig geweest. De brouwsels waren ook een groot succes. Eigenlijk waren alle opdrachten heel leuk.

Bij het teruglezen van alle blogs kwam ik tot de conclusie dat we in verschillende categorieën gespeeld hebben, namelijk:
- doen alsof (pretend play)
- experimenteren
- bewegen
- knutselen
- naar buiten

Omdat ik het goed vond werken dat er voor iedere dag een activiteit vaststond, heb ik een weekschema gemaakt waarin ik deze categorieën heb verwerkt. Dit schema wil gebruiken om iedere week een planning te maken. Op die manier heb ik van tevoren bedacht wat ik met de jongens ga doen en dan komt het er ook van. Dit vind ik ook een handige manier om iets met de inspiratie die ik opdoe uit blogs te doen.

Een maand was precies lang genoeg om opdrachten te krijgen en om het spelen (en in mijn geval bloggen) een gewoonte te maken. Wil je de challenge ook doen, dan kun je natuurlijk nog steeds beginnen. De opdrachten staan op de blog The Imagination Tree en Hands on as we Grow. De Challenge was echt een supergoed idee van deze dames.

Samen spelen met je kinderen is zo leuk (en leerzaam voor ze), het geeft je de kans om ze de leuke en mooie dingen van de wereld te laten zien en dat is toch één van de mooiste dingen van het ouderschap. Het zorgt ervoor de de band met je kinderen beter wordt en je creëert mooie herinneringen. Dus blijven spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint