Deze pin is getest door Sylvie

Dry shampoo oftewel droogshampoo is iets wat ik altijd in huis heb. Toen de puberteit toesloeg en mijn haar zo ongeveer vet opdroogde na het wassen, vertelde mijn moeder dat er ‘in haar tijd’ droogshampoos bestonden en ik weet nog hoe geweldig me dat leek. Onbegrijpelijk dat we jaren in het duister getast hebben met zijn allen en die tip van ‘strooi wat talkpoeder over je haar’ gaat ook nergens over (de hele badkamervloer onder en je oor vol poeder). Maar sinds een aantal jaar heeft de droogshampoo een ware comeback gemaakt.

De pin

Op Mommypotamus staat een recept om je eigen droogshampoo spray te maken wat er zo makkelijk uitziet, dat ik het moest proberen.

 

On the go

Je hebt nodig:

  • 1 half kopje water
  • 2 eetlepels Maizena (ja, echt!)
  • 2 eetlepels wodka of alcohol
  • Een paar druppels olie
  • Een plantenspuit
  • Een trechter

Trechter plaatsen, maizena erin (ging stroever dan ik gedacht had), water erbij (omdat we hier heel hard water hebben, heb ik afgekoeld gekookt water gebruikt maar dat is optioneel).

Twee eetlepels alcohol erbij, in de mijne van Mercurochrome zit al lavendel dus de olie heb ik laten zitten.

Even schudden en klaar!

Go go of no no?

Heel makkelijk om te maken, qua prijs slechts een fractie van bijv. Batiste. Ik heb maizena ook wel eens als gezichtspoeder gebruikt omdat het zo fijn gemalen is. Dat werkt mooi matterend en, erg belangrijk, het verstopt je poriën niet. Dat is op je hoofdhuid uiteraard ook wel fijn ^_^
Je haar wordt wel veel natter dan bij een gekochte droogshampoo in een houder onder druk zoals dat zo mooi heet. Misschien gebruik ik de volgende keer wat minder water.
Je ruikt de alcohol wel behoorlijk.
De categorie zozo hebben we nog niet gehad maar ik geloof dat deze pin daarin thuishoort.

 

Tips

– Voor donker haar kun je een eetlepel maizena vervangen door een eetlepel cacao
– Neem een plantenspuit die goed vernevelt
– Goed schudden voor gebruik

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: