26 juli 2016

Watermeloen Mojito (pin getest)
Deze pin is getest door Alice

Vrijdagmiddag, 30C graden, een prima moment voor een verfrissende cocktail. Een watermeloen had ik in huis, dus op zoek naar een pin / recept met watermeloen!


De pin


De cocktail op de foto ziet er heerlijk verfrissend uit, zeker met de blaadjes munt. Daarnaast hebt je voor dit recept geen elektrische apparaten nodig, zoals een blender of een sapcentrifuge. Een makkelijk recept met ingrediënten die mij aanspreken, klinkt als iets wat niet kan mislukken!

On the go

Ik heb alle ingrediënten bij de supermarkt kunnen kopen. Er waren geen speciale of aparte ingrediënten voor nodig.Alles staat duidelijk in het recept beschreven. Als eerste moest alles in stukjes worden gesneden. Dan mocht het in de shaker. Ik had nog een plastic shaker in huis, dus die heb ik ervoor gebruikt. De watermeloen, limoen, blaadjes munt en de ijsblokjes moeten erin. Door hele ijsblokjes te gebruiken in plaats van ijscrunch is het makkelijk om het fruit fijn te maken. Echter....... als je ijsblokjes in een plastic shaker heen en weer gaat shaken, is er een grote kans dat je door de plastic wand van de shaker heen slaat. Dus halverwege ben ik verder gegaan met een vork om de watermeloen fijn te maken.Als je deze ingrediënten fijn gemaakt hebt, voeg je er de rum aan toe. Eigenlijk is de cocktail al zo goed als klaar.Nu vul je de helft van het glas met het mengel. Hieraan voeg je nog een ijsblokje toe. Als laatste vul je de rest van het glas met 7-up. Voor de garnering heb ik net als het voorbeeld gekozen voor een stukje watermeloen en een takje munt.

 

Go go of no no?

Het viel me reuze mee. Eigenlijk was de cocktail zo klaar en het effect is groots. Stel je voor als je dit maakt voor een avondje met je vriendinnen! Het ziet er erg mooi uit en het kost je maar 15 minuten van je tijd. En niet geheel onbelangrijk: de cocktail is heerlijk! Het is echt een verfrissend drankje voor een hete zomerse dag.

Tips

- gebruik geen plastic shaker met ijsklontjes erin. De shaker is hier niet geschikt voor en gaat stuk.

- zorg voor een afsluitbare kan, zo kan je de cocktail goed bewaren.

- voeg de frisdrank toe aan de cocktail in het glas.Heb je mijn overzichtspagina met alle geteste pins al gezien?

NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 18 juni 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint