Sinds eind juli is mijn man bezig om af te vallen. Hij eet dan graag vlees, groenten en rijst, maar dat vond ik op een gegeven moment een beetje saai worden, dus heb ik geprobeerd magere foe yong hai te maken. Dat viel zo goed in de smaak dat we het inmiddels al meerdere keren gegeten hebben en daarom hier het recept.


Foe yong hai is een Oosters eiergerecht, eigenlijk een grote omelet met groenten en eventueel kip. Deze zoetzure saus heeft ook een Oosters smaakje door de sesamolie en ketjap. 

Recept magere foe yong hai met zoetzure saus

Recept voor een (magere) foe yong hai met kip en zoetzure saus.

Ingrediënten foe yong hai

– Eieren (2 per persoon)
– 1 prei
– 1 ui
– 3 wortels
– 1 paprika
– Kipblokjes (ongeveer 100 gram per persoon)
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout
– Peterselie
– Olijf- of wokolie

Voor de saus

– 1 pakje tomato fritto
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel ketjap

Bereiding foe yong hai

Kluts als eerste de eieren met wat peper en zout en zet dit even weg. Snij alle groeten in stukjes. Ik snijd vaak de knoflook en ui als eerste en die bak ik dan alvast. Als de ui glazig is, kun je de kipblokjes erbij doen. Ondertussen kun je dan de rest van de groenten klein snijden. Vergeet niet af en toe te roeren in de pan!

Als de kip bruin is, kun je de rest van de groenten toevoegen en deze minimaal 3 minuten laten mee bakken. Breng het mengsel dan op smaak met zout, peper en peterselie.

Als de groenten jouw gewenste gaarheid hebben bereikt, kun je de eieren toevoegen. Zet het vuur laag en laat garen met een deksel op de pan. Het is klaar als het ei helemaal gestold is.

Bereiding zoetzure saus

Ondertussen kun je de zoetzure saus maken. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en roer tot je een egale saus hebt. Verwarmen op een laag vuurtje, terwijl je af en toe roert.

Dat is het! Wij eten deze foe yong hai meestal met zilvervliesrijst, maar je kunt natuurlijk erbij eten wat je wilt. In bovenstaande hoeveelheden is het zeker genoeg als hoofdgerecht voor twee volwassenen. Maak je dit als bijgerecht dan kunnen er wel vier mensen van eten.

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: