Wij gebruiken hier in huis al een aantal jaren Squla, onder andere omdat het mij aanspreekt dat de jongens dan digitaal/met een app  kunnen oefenen/leren. Nu heeft Squla voor deze zomer(vakantie) iets leuks ontwikkeld, namelijk interactieve taalspelletjes en luisteroefeningen in Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels. Ewan en ik hebben ze getest.


Taalquizzen

Een tijdje terug merkte ik al dat Ewan geïnteresseerd is in andere talen (hij zit nu in groep 5). Sowieso Engels natuurlijk, maar toen hij in een Canadees boekje de woorden in het Engels en Frans zag staan, werd hij daar gelijk door gegrepen. Dus deze taalquizzen op Squla leken me ook wel wat voor hem. Hij vond de quizzen inderdaad leuk om te doen. Na de quizzen kon hij veel muntjes verdienen met een renspelletje, dat sprak hem natuurlijk ook erg aan (met de muntjes op Squla kun je voor een echt cadeau sparen, zoals een iPad-hoes of cadeaukaart).

 

Ik heb hem Frans en Italiaans laten oefenen. Dit was niet moeilijk voor hem; als ik zijn voortgang bekijk dan zie ik dat hij 100% goed heeft bij beide talen. Goed voor zijn zelfvertrouwen dus 🙂

 

Per quiz komt er een aantal woordjes in een andere taal aan bod. Dit gebeurt op allerlei manieren: door middel van plaatjes, de woorden worden uitgesproken (door een native speaker), geschreven, etc. Vervolgens worden deze woorden ook op allerlei manieren overhoord, namelijke door middel van multiple choice-vragen (twee kanten op), memory, een puzzel maken, markeren (zie onderstaande afbeelding), spellen, etc. Na iedere opdracht krijgt je kind feedback of een weetje te zien. Deze manier werkt heel goed om snel de woordjes te leren.

De quizzen hebben betrekking op vijf verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld “Hoe zie jij eruit?” of “Een dagje uit”. Ieder onderwerp heeft vervolgens drie levels. Bij sommige onderwerpen krijgen de kinderen bij level 3 al korte zinnetjes, dat vond ik heel leuk. Ook is er een level met weetjes over het land zelf. De taalspelletjes kun je vinden onder het ‘vak’ vakantie en zijn beschikbaar voor kinderen uit groep 4 t/m 8.

 

Net zoals alle andere onderdelen van Squla kun je ze spelen op de computer/laptop of een tablet of telefoon. Vooral die mobiele apparaten zijn handig voor op vakantie natuurlijk.

Voorbeeldquiz

Wil je een vakantiequiz proberen? Dat kan via deze link:proefquiz Engelse taal.

Oefenen voor school tijdens de zomervakantie

Een (nieuw) Squla-abonnement is wat mij betreft ideaal voor in de zomervakantie om het niveau van je kinderen een beetje op pijl te houden. De juf van Mack adviseerde mij tijdens het 10-minuten gesprek om te blijven oefenen met taal in de grote vakantie en dat gaan we doen met behulp van Squla.

Waar gaan jullie dit jaar naartoe op vakantie?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Squla.*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: