In dit bericht vind je inspiratie om leuke verlanglijstjes te knutselen, dé speelgoedstrends van dit moment en een fotoverslag van de lancering van het Grote Speelgoedboek.

verlanglijstje knutselen

 

Bol.com evenement lancering het Grote Speelgoedboek

Vorige week waren wij te gast bij de lancering van het Grote Speelgoedboek van bol.com in Amsterdam. Tijdens dit event konden de kinderen nieuw speelgoed uitproberen en kregen wij informatie over de speelgoedtrends van dit moment. Terwijl wij dit deden gingen alle kinderen een verlanglijstje knutselen met Jill. Hier zijn wat foto’s (door Thijs Huizer) van de leuke middag:

hapjes event bol

ewan hapjes

speelgoed trends 2019 bol

Mack nerfs

kate speelgoed

ewan grote speelgoedboek bol

knutseltafel

Kate met Jill

Speelgoedtrends najaar 2019

Bol.com krijgt natuurlijk heel veel data binnen, op basis van de zoektermen die worden ingevoerd op hun site. Daarom weten zij precies wat de trends op het gebied van speelgoed zijn. Zoek je nog inspiratie voor cadeau-ideeën? Hieronder staat het populairste speelgoed van dit moment.

 

Gamen zonder schermen

Spellen op de tablet, PC of een console waren de afgelopen jaren natuurlijk populair, maar bordspellen en strategische spellen zijn nu weer helemaal hip. En ook puzzels zijn aan een opmars bezig.

Offline battelen

De online spellen hebben ook voor inspiratie voor het offline spelen gezorgd. Dit zie je bijvoorbeeld aan de Fortnite NERF blasters en Fortnite speelsets.

Interactief intelligent speelgoed

Dit speelgoed vind ik zelf vooral erg gaaf, omdat het elektronica op een gave manier combineert met speelgoed. Nieuw van LEGO zijn bijvoorbeeld de Hidden Side-sets, die tot leven komen met een app. De poppen van #SNAPSTAR kun je voor een green screen zetten en zo gemakkelijk de achtergrond of het uiterlijk van de pop aanpassen. Ook de Mind Designer Robot en smartwatches voor kinderen behoren tot deze trend.

MaxMania

De populariteit van Max Verstappen heeft het racen ook bij kleine jongens weer op de kaart gezet. Dit uit zich in een hogere interesse voor racebanen en speelgoedauto’s.

 

Comeback klassiek speelgoed

Denk hierbij aan speelgoed uit je eigen jeugd; zoals Polly Pocket, Sylvanian Families, Baby Born en Barbie. Lekker nostalgisch.

Het jaar van de poppen

Baby Born en Barbie zijn natuurlijk twee bekende poppenmerken, maar ook de poppen van VTech en de L.O.L. Surprise OMG tienerpoppen zijn erg populair.

Van primair naar pastel

Was bijna al het speelgoed tot een paar jaar geleden nog in primaire, felle kleuren, nu is daar verandering in gekomen. Merken als Little Dutch, en KidKraft maken gaaf houten speelgoed, in mooie pastelkleuren.

Niet weten wat je krijgt

Dit gaat natuurlijk over speelgoed zoals de L.O.L. Surprise ballen en Hatchimals Pixies, waarvan je van tevoren niet precies weet wat je krijgt.

 

Verzamelwoede in de schoen

Een andere trend is het verzamelspeelgoed dat de laatste jaren de kop op is gedoken. Bijvoorbeeld Pokémon-kaarten. Leuk als schoencadeautje.

 

Films als inspiratiebron

Er draaien de laatste tijd heel veel leuke kinderfilms in de bioscoop en daar hoort natuurlijk ook de nodige merchandise bij. De bijvoorbeeld aan de films Detective Pikachu, Toy Story 4, Spiderman en Frozen 2.

Het Grote Speelgoedboek

het grote speelgoedboek bol

Het Grote Speelgoedboek is gedurende de afgelopen weken al bij veel mensen thuis bezorgd. (Heb je hem niet ontvangen en wil je hem wel hebben? Dan kun je een exemplaar bij Albert Heijn ophalen.) Wat anders is dan bij de traditionele speelgoedboeken is het feit dat er geen prijzen bij de producten staan, maar QR-codes. Ik ben dol op QR-codes; zo verwerkte ik er een in een van de geboortekaartjes, heb ik een QR-code geborduurd en staat er een achterop mijn visitekaartjes. De kinderen kunnen overigens wel een idee krijgen hoe duur iets is door het dobbelsteentje dat bij ieder product staat. Hoe hoger het aantal ogen, hoe duurder het speelgoed.

het grote speelgoedboek qr codes dobbelstenen

Wat heel handig is, is dat je ook heel makkelijk een digitaal lijstje kun maken met deze codes en  de bol.com app. Even scannen en op het hartje drukken en het product staat op je lijstje.

 

Verlanglijstje knutselen

Maar voor de kinderen is het natuurlijk veel leuker om een verlanglijstje te knutselen. Middenin het boek zit een grote poster waarop je dit kunt doen. Leuk om te doen op een regenachtige middag bijvoorbeeld. Er zitten ook leuke stickers bij:

verlanglijstjeposter het grote speelgoedboek

Als je deze poster en stickers gebruikt, komt je verlanglijstje er ongeveer zo uit te zien:

verlanglijstje knutselen grote speelgoedboek

Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Bijvoorbeeld handig als je een boek moet delen met een broertje of zusje. Het is hiervoor handig om een lekker groot vel papier te gebruiken (A3). Verzamel je knutselspullen en laat je fantasie de vrije loop. Hier een aantal ideeën:

 

– Plak ieder uitgeknipt item eerst op een gekleurd vel papier en knip deze dan ruim uit, zodat je een extra gekleurd randje krijgt. Plak dit op de poster.

 

– Je kunt ook gewoon met een (glitter)stift een leuk randje om je opgeplakte plaatje tekenen. Laat je bijvoorbeeld inspireren door bullet journal ideeën.

 

– Maak je lijstje mooier met hand geletterde teksten of getekende letters. Ben je hier niet zo goed in dan kun je het opvrolijken met stickers of stempels.

 

– Geef de producten sterren of stippen om aan te geven hoe graag je ze zou willen krijgen.

 

Ik heb twee voorbeeldlijstjes gemaakt (de kinderen zaten op school en ik wilde graag dit bericht maken) gebaseerd op bovenstaande ideeën:

verlanglijstje knutselen mack

verlanglijstjes ewan

Ze zijn niet zo cool als de lijstjes van Jill op het event, maar de kinderen vonden het heel leuk wat ik geknutseld had en de cadeautjes zouden in de smaak vallen. Hieronder zie je de knutsels van Jill voor extra inspiratie:

verlanglijstjes jill

En dit hadden mijn kinderen er tijdens het event van gemaakt:

verlanglijstjes knutselen_met jill

Winactie Exploding Kittens – gesloten

Aan het eind van de middag kregen de kinderen ook alle drie nog een leuke goodiebag mee. Nou zat daar grotendeels hetzelfde in, wat bij de meeste producten niet zo erg was, maar drie keer hetzelfde bordspel, daar gaan we niet zoveel mee doen. Dus ik ga twee exemplaren weggeven van het kaartspel Exloding Kittens.

 

Dit zijn de voorwaarden om kans te kunnen maken op het spel:

 

– Volg mij op Pinterest.
– Bewaar een van onderstaande pins op een openbaar bord:

verlanglijstje knutselen pinterestverlanglijstje kinderen pinterest

– Laat onder dit bericht of dit bericht op Facebook een reactie achter met de melding dat je dit gedaan hebt en je Pinterest-gebruikersnaam.

 

That’s it! De winactie loopt t/m 23 oktober 2019. Op donderdag 24 oktober zal ik contact opnemen met de winnaars.

 

We hebben een hele leuke middag gehad en de kinderen hebben nu nog meer zin in de feestdagen! Ben je geïnspireerd door dit bericht en gaan jullie ook aan de slag met verlanglijstjes knutselen, dan zou ik dat heel leuk vinden om te zien! Mail me gerust of stuur me een bericht via een van mijn social media kanalen.

 


Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met bol.com



*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter