De knutselideeën voor Mack moet ik goed voorbereiden (lees: inspiratie opdoen op Pinterest), maar ik vind het wel heel leuk om met hem ook al te knutselen. Ik heb een handige (Engelstalige) site gevonden met activiteiten voor in het tweede jaar (vier activiteiten per maand). Het knutselproject van vandaag kwam daar vandaan, maar was eigenlijk niet nieuw, want een half jaar geleden heb ik ook zoiets met Ewan gedaan. Voor het knutselen met Ewan volg ik zijn interesses, op dit moment is dat Plants vs Zombies.

Mack – vloertekening

De vloertekening dus. Het idee is heel simpel; je plakt een groot stuk papier op de grond en laat je kind er op tekenen. Wij gebruiken de achterkant van een rol inpakpapier. Dit keer heb ik alle randen afgeplakt met schilderstape, wat handiger is dan gewoon een paar plakbandjes, omdat de randen dan niet omhoog krullen en kunnen scheuren. Het grote verschil van deze activiteit doen met een dreumes van 15 maanden of een peuter van 3,5 jaar zit hem in het aanbieden van de materialen om mee te kleuren. Voor Mack had ik vandaag maar drie waskrijtjes neergelegd; een gele, rode en blauwe, terwijl ik bij Ewan allerlei soorten en kleuren kleurtjes had neergelegd.
Mack sloeg natuurlijk nog niet echt fanatiek aan het kleuren, maar hij stopte de krijtjes niet meer standaard in zijn mond. Hij heeft een paar strepen en stippen gezet, maar hij vond het vooral leuk om alledrie de krijtjes te verzamelen, er dan weer eentje aan mij te geven en daarna weer terug te pakken. Ondertussen heb ik geprobeerd om steeds de kleuren te benoemen.

Ewan – Plants vs Zombies deel 2

Ewan is nog steeds helemaal gek van de Zombies. Mijn oorspronkelijke idee voor vanmiddag was simpeler dan wat het uiteindelijk geworden is. Ik had afbeeldingen van alle planten en alle zombies voor hem uitgeprint op één blaadje en gelamineerd. Daarnaast had ik papier, potloden en stiften gelegd in de hoop dat hij ze na ging tekenen. Maar dat vond hij te moeilijk. Toen ik er bij ging zitten tekenen in de hoop dat hij dan wel zou gaan tekenen, kreeg ik alleen maar een hele hoop aanwijzingen wat ik waar moest tekenen, maar hij tekende nog steeds zelf niet. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik heb er wat meer materialen bij gepakt en uiteindelijk is dit het geworden:

Een schieter, twee bloemen en zo’n maïs-gooi-ding. Ik had nog wat van die kleine terracotta potjes (van de Action) staan van een mislukt moestuinproject van vorig jaar, maar je kunt ook bijvoorbeeld lege Danoontjes gebruiken. De kerstklei die ik zelf gemaakt heb in december is nog steeds goed en leek mij handig voor in de potjes, zodat we er iets in konden steken dat zou blijven staan. Dat werd een rietje. Om de klei te verbergen en meer op aarde te laten lijken hebben we zwart crêpepapier in stukjes gescheurde en in de klei gedrukt. Voor de bloemen en de bek van de schieter heb ik een lege keukenrol in stukken geknipt en aan één kant dichtgeniet en van een kleurtje voorzien. De schieter werd natuurlijk groen en kreeg ook nog een groen ovaal eraan geniet. Eén bloem werd geel en daar heb ik ook nog wat oranje stukjes crêpepapier in gedaan. De andere is gewoon wit gebleven zonder iets erin. Het maïs-gooi-ding bestond ook voor de helft uit een stukje aan-één-kant-dichtgeniete-keukenrol, een pijpenrager en een dopje geknipt uit een eierdoos.
Ik wilde dat Ewan me hier veel meer bij zou helpen, maar hij was erg moe van school en vond eigenlijk alles te moeilijk. Dus ik heb maar zo snel mogelijk zijn aanwijzingen opgevolgd om er vanaf te zijn. Achteraf gezien ben ik blij dat ik dat gedaan heb (eigenlijk wilde ik stoppen, want ik vind dat hij zelf meer mee moet knutselen), want toen de knutselwerkjes af waren heeft hij er de rest van de dag mee gespeeld. De klei moest er bij blijven en ook een varken van de de Angry Birds deed mee en een kip uit de vensterbank die eigenlijk als lenteversiering dient. Ik heb hem nog wat glimmende sierstenen gegeven (ook van de Action) en ik had geen kind meer aan hem 🙂

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: