Vinden jullie Instagram ook zo leuk? Ik wel, maar soms is het wel jammer dat je de foto’s alleen op je telefoon of iPad kunt bekijken. Daarom vond ik dit idee, Instagram photostrips, zo leuk en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Leuk voor op de koelkast, om uit te delen of als boekenlegger.

In de blogpost wordt uitgelegd hoe je zelf de fotostrips kunt maken, maar wel in Photoshop. En niet iedereen heeft Photoshop/weet hoe het werkt. Dus ik ben wat gaan knutselen in Word en ik heb een Instagram-fotostrip-in-Word-sjabloon gemaakt.

Hoe het werkt:
1. Download je leukste Instagram-foto’s. Misschien deel je je foto’s ook altijd op Facebook en dan kun je ze hiervandaan downloaden. Anders kun je bijvoorbeeld Instagram for Chrome gebruiken. Downloaden en installeren, daarna zie je rechtsboven het Instagram icoontje. Inloggen en je kunt alle foto’s bekijken. Wil je alleen je eigen foto’s zien, klik dan op de drie puntjes > ‘Profile’. Om een foto op te slaan moet je eerst de foto vergroten met het vergrootglas en vervolgens met de rechtermuisknop op de foto klikken en opslaan kiezen.

2. Download het Instagram fotostrip-sjabloon en open het. De achtergrond is gekleurd, maar dit is alleen om te zien waar de witte lijnen lopen. Als je het bestand gaat printen, print je alleen de foto’s met precies evenveel witruimte ertussen.

3. Voeg jouw foto’s toe. Dit doe je via ‘Invoegen’ > ‘Afbeelding’. De foto zal waarschijnlijk veel te groot zijn. Verklein de foto rechtsboven (in het lint), maak de afbeelding 5cm bij 5cm. Daarna moet je de tekstterugloop nog aanpassen (knop ‘Tekstterugloop’ (in het menu Opmaak, krijg je automatisch te zien als je op de afbeelding klikt) > ‘Achter tekst’) zodat je de foto kunt slepen. Sleep de foto naar de juiste plek. Je kunt met de pijltjestoetsen nog een beetje schuiven. (Uitleg voor Office 2007)
Ga zo verder tot je in ieder geval één kolom vol hebt met foto’s.

4. Nu kun je de fotostrips printen. Gewoon thuis op fotopapier of sla het bestand op als PDF en laat het afdrukken bij een copyshop. Netjes uitknippen of snijden en klaar zijn ze.

O ja en je kunt dit natuurlijk niet alleen met Instagram foto’s te doen. Als je andere (niet vierkante) foto’s gebruikt, let dan wel even op dat je de foto bijsnijdt en niet schaalt, anders krijg je rare verhoudingen. Succes!

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: