30 september 2015

Broer- en zus-tag

Vandaag is het Nationale Broer en Zus-dag, bedacht door Giel Beelen. In de Verenigde Staten is het op 10 april National Sibling Day. Ik vind dat altijd zo handig, één woord voor broer en zus. Ik bedacht mijn eerste tag; de broer en zus-tag en vulde hem in.

1. Hoe heten jouw broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jou?
Ik heb drie zussen; Sylvie, Alice en Denise. Mijn oudste zus is 7 jaar ouder, Alice is 5 jaar ouder en Denise is 4 jaar jonger. 

2. Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?
Niet echt, wel afkortingen, maar die zijn niet zo origineel: Syl en Al. Vroeger kortte ik de naam van mijn zusje ook af, maar dat vond ze echt niet leuk, dus die noem ik meestal voluit bij naam. Mijn naam is niet echt af te korten, maar vroeger noemden ze mij Fleurtje, dat vond ik op een bepaalde leeftijd ook irritant worden.

3. Wat is je leukste herinnering met elkaar?
Zo'n 10 jaar geleden gingen we regelmatig 'rondjes rijden'. Dan propten we ons met z'n allen in een kleine auto en gingen we een stukje rijden. Mijn oudste zussen rookten, muziek keihard en een fles drank mee, waar we dan dopjes uit dronken (natuurlijk niet degene die reed). Ik herinner me een rondje met iemands slipper op het dak van de auto op de parkeerplaats van de Maarsseveense Plassen. Ik weet er het fijne niet meer van, maar we vonden het hilarisch. We zijn ook wel eens langs de schuitjes aan het zandpad gereden. 

4. Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?
In het echt afgelopen zondag, toen waren we allemaal op een verjaardag. En online gisteren nog.

5. Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?
Jep, met mijn oudste zus. We werkten toen samen in de winkel van onze ouders en een van de klanten kwam binnen, zag ons staan en zei: "als jullie geen tweeling zijn dan weet ik het ook niet meer". We schelen dus zeven jaar en bijna 10 cm.

6. Hoe vaak zien jullie elkaar?
Sylvie zie ik gemiddeld twee keer per maand, zij woont met haar gezin in Antwerpen. Alice zie ik meerdere keren per week, zij woont net als mijn ouders heel dichtbij. Denise zie ik gemiddeld één keer per week, zij woont wel in Utrecht maar net iets verder weg. Samen hebben we twaalf kinderen (en mijn zusje is op dit moment 37 weken zwanger) en met alle volwassenen erbij hebben we bijna om de week een verjaardag waardoor we elkaar dus vaak zien.

7. Noem een talent van je broer of zus. 
Sylvie is heel goed in (vintage) haar en make-up, Alice kan heel mooi inrichten en Denise doet altijd hele leuke dingen met haar kinderen.

8. Wat zou je ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?
Twee jaar geleden hadden we het idee om een vintage road trip naar Parijs te maken, dat is er toen helaas niet van gekomen, maar dat lijkt me nog steeds heel leuk. Dan zouden we ons vintage kleden en opmaken, rijden in een oude auto en daar naar een vintage feest gaan.  Misschien komt het er nog eens van. Een Sugarcoated fotoshoot met z'n allen lijkt ons ook erg leuk. 

Ik tag Saskia, Jess en Joyce.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie elkaar nog zo vaak zien. Ik heb twee zusjes en we hebben een goede band maar de laatste tijd zie ik ze nog maar weinig. En dat vind ik toch jammer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, die ritjes in de buurt hier en langs de Zandpad met vier giechelende meiden, ik zie het helemaal voor me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was altijd erg leuk, kan nu niet eens meer, want de schuitjes staan leeg..

   Verwijderen
 3. Lijkt me zo ontzettend leuk om broers en/of zussen te hebben! Ik ben enig kind en heb geen idee hoe dat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk Fleur! Dat is ook mijn leukste herinnering aan ons samen! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) Ik vond het vroeger ook altijd heel leuk om samen met jou te spelen hoor! xx

   Verwijderen
 5. Leuke tags. Ik zal willen dat mijn zus hier in Nederland met mij wonen. Ik zal willen dat ik haar vaker zou zien. Ik heb het nog nooit gezegd maar ik vind van de eerste keer dat ik je site al bezocht, je thema erg leuk. Hij is kleurrijk , heel echt authentiek. Tegenwoordig zie je alleen maar wit en zwart en zo groot mogelijke foto’s. Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is jammer dat je zus ver weg woont en dat je haar weinig ziet! Spreken jullie elkaar online wel regelmatig?

   Dank voor het compliment, ik ben aan het nadenken over een nieuw design en ik zat te twijfelen over wit, maar jij stuurt me weer de andere kant op :)

   Verwijderen
 6. Wat leuk tag! Ik dacht dat alleen voor broer en zus want ik heb geen broer(tje), alleen zussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke tag! Die neem ik binnenkort over. Wat fijn dat jullie elkaar zo regelmatig zien met elkaar. Klinkt als een heel fijn, hecht gezin.

  BeantwoordenVerwijderen