Deze pin is getest door Alice

Het is woensdagmiddag. De kinderen zijn vroeg uit en het is lekker weer buiten. Een prima middag voor een picknick. Er gaan veel makkelijke en kant en klare dingen mee. Maar ik probeer wel altijd in ieder geval één gerecht zelf te bereiden. In dit geval heb ik gekozen voor deze Food on a Stick, een Italiaanse versie. Het ziet er heerlijk uit, dus ik ben erg enthousiast over.

De pin

Ik was geïnspireerd door deze pin.
Ik verwacht dat het niet zoveel werk zal zijn. Alleen de tortellini moet vooraf gekookt worden. Verder is het een kwestie van “alles” snijden (het zijn maar weinig ingrediënten) en op een stokje prikken. Daarnaast verwacht ik wel dat het erg lekker zal zijn. Ik zie op het stokje zo ongeveer al mijn lievelingseten langskomen! Dus mijn verwachting is hoog…….

 

On the go

Allereerst de boodschappen ofwel de ingrediënten. Er zijn eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig. Basilicum, Cherry-tomaatjes, tortellini en paprika. Dat zijn de ingrediënten die op het stokje geprikt moeten worden. Dus vergeet de saté prikkers niet op je boodschappenlijstje. Verder heb je nog een Italiaanse dressing nodig.

Ik heb alles klein gesneden, terwijl ik de tortellini kookte. De tortellini moet iets langer dan de gewone pasta, zo’n 17-19 minuten.

Daarna is het een kwestie van alles op een prikker steken. Op het voorbeeld is alles in dezelfde volgorde erop geprikt. Dat heb ik ook gedaan. Maar natuurlijk kun je hierin variëren.

Als laatste de dressing, ik heb dit erover heen gesprenkeld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bakje dressing mee te nemen.

 

Go go of no no?

Dit is een prima gerecht om mee te nemen op een picknick. Het is snel klaar en ziet er leuk uit. De smaak viel mij een beetje tegen, voor zoveel favoriete ingrediënten. Ik denk dat het kwam door de te koude tortellini of een verkeerde gekozen dressing. Hierdoor smaakte de tortellini iets te droog. Toch zal ik dit gerecht zeker nog een keer maken. Misschien met een iets andere samenstelling: mozzarella in plaats van tortellini, mmmmmh.

 

Tips

– Vergeet de dressing niet! Neem de dressing mee op de picknick. Mocht je er niet genoeg overheen hebben gesprenkeld, dan kun je nog wat toevoegen. Anders is het te flauw, te droog.
– Varieer eens met andere Italiaanse lekkernijen; mozzarella, gegrilde champignons, plakje salami, enz.
– Eet smakelijk!

 


Heb je mijn overzichtspagina met alle geteste pins al gezien?

NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 24 juni2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.