Op zoek naar een echt handige agenda? De Organizing Agenda 2018 heeft alles in zich om jouw handige hulp in je huishouden in 2018 te worden. In deze review kun je lezen waarom.


Organizing Agenda 2018

Van Karakter Uitgevers kreeg ik een exemplaar van De Organizing Agenda 2018 opgestuurd om te reviewen. Deze agenda is geschreven door Zamarra Kok en vormgegeven door Margo Togni. Geschreven? Een agenda? Ja, deze agenda zit namelijk ook boordevol tips en weetjes voor een gestroomlijnd huishouden volgend jaar. Handig opgezet zodat je alle belangrijke en noodzakelijke informatie bij elkaar op één plek hebt. Lekker overzichtelijk.

 

Handige hulp in de huishouding

Natuurlijk staan in deze agenda de standaard dingen zoals jouw persoonlijke gegevens en die van je kinderen, is er plaats voor adressen, een jaarplanner, etc. Maar deze dingen vind ik extra handig:
– Voor- en achterin zit een doorzichtig insteekhoesje. Hierin kun je makkelijk losse papiertjes (bijvoorbeeld bonnen) of foto’s bewaren.
– De agenda heeft plek om ideeën voor cadeaus te bewaren, een lijst om bij te houden aan wie je wat hebt uitgeleend, een bucketlist en een jaarplanner voor bezoekjes. Doordat je je agenda altijd bij de hand hebt, is de kans veel groter dat je deze overzichten ook echt gaat gebruiken.
– Een tweetal planners, namelijk een vakantie- en Kerstplanner. De vakantieplanner bevat een todo-lijst met vakantievoorbereidingen, een korte inpaklijst en een todo-lijst met wat er vlak voor vertrek moet gebeuren. De kerstplanner telt vanaf vier weken voor Kerst af met kerstige klusjes en voorbereidingen.
– Ook staat er een korte uitleg over het starten van een Bullet Journal in.
– Heb je een paar grote opruimklussen die al tijden op je liggen te wachten? Ook daar kan deze agenda je bij helpen. Er is plek om een grote klus in kleinere stappen op te delen en die kun je daarna natuurlijk direct in je agenda zetten.

– Iedere maand, week en dag kun je dezelfde dingen noteren/plannen. Voor het begin van iedere maand vind je bijvoorbeeld een taakplanner voor drie taken en een budgetplanner. Per week is er plek voor een weekmenu, boodschapnotities en algemene notities. En per dag kun je uren, onkosten en kilometers bijhouden (handig voor ZZP’ers).

– Leuk: themadagen, zoals lelijke truien en doe vriendelijk dag staan er ook in.
– Achterin vind je nog wat handige pagina’s zoals de onderhoudplanpagina, waarin je je onderhoud kunt plannen, inclusief de ideale frequentie waarin het onderhoud plaats zou moeten vinden. Ook staat hier informatie om brand de baas te zijn en hoe je je medicijnkastje een update geeft. Daarnaast hoef je ook niet meer na te denken over een huishoudschema, want ook dat staat kant en klaar in deze agenda. In een handige matrix staan dagelijkse, wekelijkse, maandelijks en incidentele klussen voor in de slaapkamer, huiskamer, keuken, badkamer/toilet en diversen. Op de pagina’s na het huishoudschema vind je een lijst met extra incidentele klussen. Tot slot is er nog wat ruimte voor notities. Helemaal achterin vind je vier handige stickervellen, waarmee je snel en makkelijk overzicht aanbrengt in de agenda.

Conclusie

Over de opzet van deze agenda is goed nagedacht. Allerlei handige lijstjes, planners, schema’s en tips zitten erin, zodat je vrijwel geen losse blaadjes voor notities nodig hebt (zeker niet als je ook een BuJo hebt). Wat ik ook heel fijn vind; alle extra content zit voorin of achterin. Niet tussen de weken in, dat vind ik altijd irritant met bladeren.

Heb je nog geen agenda voor 2018? Koop hem dan lekker voor jezelf of zet hem op je verlanglijstje!

Wat vul jij altijd als eerst in bij een nieuwe agenda?

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Karakter Uitgevers.Bewaar op Pinterest:

Op zoek naar een echt handige agenda? De nieuwe organizing agenda heeft alles in zich om jouw handige hulp in de huishouding in 2018 te worden.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: