Zijn jouw kinderen ook weg van Toy Story 4? En zoek je nog een leuke knutselactiviteit voor in de zomervakantie? Laat ze dan hun eigen Forky maken! Zo pak je dat aan.

toy story 4 forky knutselen

Vorige week zaterdag zijn wij naar Toy Story 4 geweest. Vooral Mack is op dit moment groot fan van Toy Story. De afgelopen weken keken wij de eerste drie delen nog eens via Pathé Thuis, superhandig. Voor een paar euro per film konden we de films 48 uur lang streamen en waren we helemaal klaar voor deel vier.

Eén van de hoofdpersonen van deel vier is Forky; dit is een speelgoed geworden spork (lepel en vork ineen). Toen we de film zaten te kijken, bedacht ik me dat Mack en Kate het vast heel leuk zouden vinden om zelf een Forky te maken. Na afloop kochten we dus wat benodigdheden zodat we dit binnenkort zouden kunnen doen.

Benodigdheden Forky knutselen

forky knutselen benodigdheden

Dit heb je nodig voor een Forky:
– een spork, die konden we niet vinden in de supermarkt, dus het is een witte wegwerpvork geworden bij ons.
– witte, rode en blauwe klei
– verschillende maten wiebeloogjes *
houten spatels, zoals de dokter die gebruikt om in je keel te kijken. Die konden we ook niet vinden, dus we hebben ijslolly-stokjes gebruikt.
– lijm
– gekleurde stiften

 

Zelf Forky maken

Ik wilde een mooie tutorial maken met stap-voor-stap foto’s voor op deze blog, maar de kinderen waren zondagmorgen, voor ik uit bed was, al zelf aan de slag gegaan en kwamen me verrassen met perfecte Forky’s! Eigenlijk is een handleiding ook helemaal niet nodig. Zorg gewoon dat alle onderdelen aanwezig zijn en laat je kind(eren) lekker los gaan. Ze komen waarschijnlijk zelf met een mooi resultaat.

toy story 4 forky zelf maken

Wil je toch wat aanwijzingen? Let op deze details:
De ogen van Forky zijn twee verschillende maten.

zelf forky maken

Het houten stokje breek je in tweeën en steek je in de klei. Op een van zijn voeten kun je een regenboog tekenen

forky knutselen regenboog

Onderop de stokjes schrijf je een naam.

forky onderkant

Verder is het gewoon een kwestie van Forky namaken, het kan helpen om een afbeelding van hem erbij te zetten.

diy toy story 4 forky knutselen

Toy Story Lego en ander speelgoed

Heb jij ook zo’n Toy Story-fan in huis? Wist je dat er nu ook Toy Story Lego en Duplo is? Wij hebben inmiddels drie sets in huis.. (wat kan ik zeggen, ik ben een beetje verslaafd aan Lego). De minifiguren zijn natuurlijk supergaaf om in je verzameling te hebben.

Op bol.com hebben ze ook nog ander leuk Toy Story speelgoed. Bijvoorbeeld:

Veel plezier met het knutselen van Forky en een fijne zomervakantie!

Bewaar op Pinterest:
toy_story_knutselen_pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

web stats