26 maart 2023

Heb je zin om Pasen op een creatieve en leuke manier te vieren, in plaats van de gebruikelijke paasbrunch of eieren zoeken? Dan is het Wie zijn de eieren?-spel misschien wel wat voor jou! Dit spel, geïnspireerd door het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?, heeft een unieke paastwist en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. 

Het draait allemaal om samenwerking, strategie en plezier, terwijl je probeert te ontdekken wie de eieren (de saboteurs) zijn. Speel het spel buiten, samen met vrienden of familieleden, terwijl je geniet van het mooie lenteweer. (Mocht het slecht weer zijn, dan is het spel ook binnen te spelen.) Dit paasspel is een leuke manier om een onvergetelijke dag te creëren en tegelijkertijd de paassfeer te omarmen.

Wil je meer weten over het Wie zijn de eieren?-spel en hoe je het kunt organiseren voor jouw eigen vrienden- of familiegroep? Blijf lezen, want in de rest van deze blogpost vertel ik je er alles over!

paasspel volwassenen fb
19 maart 2023

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om een glimlach op iemands gezicht te toveren? Dan zijn Happy Stones misschien wel iets voor jou! Deze kleine stenen, die beschilderd zijn met bijvoorbeeld een kleurrijke afbeelding of inspirerende boodschap, worden achtergelaten in openbare ruimtes om de vinder ervan een moment van blijdschap te bezorgen. En het leuke is: je kunt ze zelf maken!

In deze blogpost laat ik je zien hoe je Pokémon Happy Stones maakt, geïnspireerd door Pokémon Go. Maar de techniek voor het maken van Happy Stones blijft hetzelfde, dus je kunt deze stappen ook volgen om Happy Stones te maken met andere thema's. Veel plezier!

Pokémon happy stones omslagfoto voor Facebook


14 februari 2023

Wil je je kind op een actievere manier bezig houden, zodat hij of zij niet de hele dag achter een scherm zit? Of ben je op zoek naar een leuke manier om tijd met je kinderen door te brengen en ze tegelijkertijd te helpen hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen? Zoek dan niet verder! In dit bericht vind je 50 fotografieopdrachten voor kinderen die gewoon thuis of in de buurt uitgevoerd kunnen worden en je hebt geen dure camera nodig. De camera van een (oude) telefoon is al prima. Door gewoon te gaan doen leren kinderen al en ze zullen ook plezier beleven aan het fotograferen van alledaagse voorwerpen, landschappen en momenten om hen heen. Wie weet wordt er wel een nieuwe hobby geboren!


fotografieopdrachten voor kinderen

 
26 januari 2023

Vind je het lastig om de kinderen in de winter te vermaken? Knutselen is een perfecte manier om je kind te helpen zijn of haar creatieve en fijne motoriek te ontwikkelen en een sneeuwvlok maken is de perfecte winter knutsel! In deze blogpost geef ik je een aantal leuke ideeën en handige tips voor het maken van prachtige sneeuwvlokknutsels. Ideeën voor kinderen, maar ook een leuk DIY-project voor jezelf of oudere kinderen, namelijk een sneeuwvlok haken. Dus verzamel je spullen, maak eventueel een lekkere kop warme chocolademelk en laat je inspireren door deze ijzige ideeën!
winters knutselen sneeuwvlokken
SintSint