18 januari 2016

Minecraft kinderfeestje: Minecraft-blok uitnodigingen & taart craften (Minecraft-feestje deel 2)

Ewan wilde zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Zijn traktaties op school waren Minecraft, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt en gegeten op de Minecraft-manier. Ook de googiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. 

Vorige keer schreef ik over zijn Minecraft-traktaties op school, vandaag in deel 2: zijn kinderfeestje; met leuke uitnodigingen (gratis download!), een echte Minecraft-taart en wat er in de goodie bags zat. 

Minecraft blok uitnodiging

Minecraft is natuurlijk het spel waarin alles uit blokken bestaat. Dus toen ik gave uitnodigingen in de vorm van een blok (3D zou Ewan zeggen) tegenkwam op Pinterest, hoefde ik geen moment te twijfelen. Even wat knutselen in Photoshop en ik had mijn eigen printable. Daarna volgde er nog wat geknutsel in de echte wereld en toen waren de uitnodigingen klaar. Ik vergat natuurlijk een goede foto te maken, dus ik heb vandaag een lege uitnodiging opnieuw gemaakt:
Wil je ook zo'n leuke uitnodiging? Ik heb de printable aangepast zodat je hem zelf kunt invullen. Als je een beetje handig bent met Photoshop, dan adviseer ik je het Minecraft font te gebruiken en de uitnodiging in stijl af te maken. Maar met een zwarte pen of stift kan het ook natuurlijk! Printen op stevig papier geeft het beste resultaat en de minste frustraties bij het in elkaar zetten. Download kan hier: Minecraft blok uitnodiging.Taart craften

Zoals eerder genoemd gingen we naar Kidzcity, maar we verzamelden eerst thuis voor de taart. Hiervoor maakte ik een taart die er net zo uit zag als de taarten in Minecraft. Vierkant natuurlijk, met wit fondant dat 'hoekig' over de randen druipt en wat rode vierkantjes (kersjes?) bovenop.Ik bakte twee biscuittaarten in een vierkant (brownie) bakblik en tussen de taarten smeerde ik jam en slagroom. Vervolgens rolde ik het witte fontdant uit tot een grote, platte lap, legde dit over de taart en sneed de randjes weg. Nog wat vierkantjes van rood fondant er op en je bent al klaar. Heb je weinig tijd dan kun je ook twee kant en klare cakes kopen, deze naast elkaar zetten, in de lengte halveren, vullen en bedekken met fondant. Dat maakt voor het wow-effect bij de kinderen weinig uit (Kate was toen ziek, dus voor zijn verjaardag zelf heb ik het op de tweede manier gedaan en de Minecraft-fans vonden het nog steeds geweldig.)

Van een grote kartonnen doos had ik een crafting table gemaakt, met zwart tape. Een taart maak je in Minecraft van drie emmers melk, twee suiker, een ei en drie graan. 
Deze ingrediënten had ik geprint, gelamineerd en in de tuin verstopt. De jongens moesten toen eerst alle kaartjes zoeken en ze op de juiste manier op de crafting table leggen om de taart te maken. Het recept voor de Minecraft-taart (de kaartjes) kun je hier downloadenDe taart had ik natuurlijk al voor ze binnenkwamen onder de doos verstopt. Dus toen we de doos optilden, stond ze een leuke verassing te wachten.
Minecraft goodie bags

In de goodie bags had ik de volgende dingen gestopt:
- Blok printable (link) met zaklampje (Action) voor erin
- Een Minecraft-boekenlegger
- Minecraft ballon 
- Verder kun je in de goodie bag nog wat lekkers, bijvoorbeeld één van de Minecraft-traktaties, of gezonds (appel of wortel) stoppen.

In deel 3 schrijf ik over het feestje bij ons thuis. Hierin laat ik zien hoe ik het huis versierd had, hoe de verjaardagstafel eruit zag en welke Minecraft spelletjes we gespeeld hebben.


Bekijk ook mijn andere feestideeën.

Voor het maken van de printables heb ik afbeeldingen gebruikt van Minecraft Gamepedia , onder de licentie CC BY-NC-SA 3.0. Minecraft is natuurlijk van Mojang.

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest


Pinterestafbeelding
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan één van onderstaande afbeeldingen gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Op zoek naar een origineel idee voor op een Minecraft feestje? Laat de kinderen zelf de taart craften door middel van dit spelletje. Gratis printable. Leuk voor op een kinderpartijtje.

Maak zelf een gave Minecraft 3D uitnodiging van papier met behulp van deze gratis printable. Leuk idee voor een kinderpartijtje, verjaardag of ander Minecraft feestje.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief
Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
* verplicht veld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint