3 maart 2016

Pinterest-account omzetten naar zakelijk in twee stappen

Vorige keer schreef ik over het bevestigen van je website op Pinterest en beloofde ik al meer informatie over het omzetten van je persoonlijke Pinterest account naar een zakelijk account. Daar gaat dit bericht over.

Zakelijk Pinterest-account - zet je persoonlijke account om in twee stappenWaarom omzetten naar zakelijk?

Toen ik aan dit bericht begon, dacht ik dat dit de belangrijkste redenen waren om over te stappen naar een zakelijk account:
- Ten eerste omdat je dan je blog of website kunt verifieren en dat staat professioneler.
- Met een geverifieerde website kun je gebruik maken van de optie Rich Pins en die zijn cool.
- Je kunt widgets gebruiken.

Maar na wat testen blijkt dat dus niet waar. Je kunt je site ook bevestigen met een persoonlijk account (website verifiëren) en ook rich pins en widgets vereisen geen zakelijke variant (Pinterest embedden). Toch is er één belangrijke reden om wel over te gaan naar een zakelijk account als je een website hebt, namelijk voor de Pinterest-statistieken. Die geven veel informatie. Suzanne Wartenbergh heeft een hele informatieve post over de Pinterest-statistieken geschreven, dus als je hier meer over wilt lezen, dan zou ik die zeker even lezen.

Daarnaast ben je met een zakelijk account voorbereid op de toekomst, voor bijvoorbeeld promoted pins en koop-pins. Dit is al mogelijk in de VS en de verwachting is dat dit binnenkort ook in Nederland kan.

Misschien heb je al een zakelijk Pinterest-account. Dit is heel makkelijk te testen. Ga naar je account en klik op 'Profiel bewerken'. Staat hier "Bedrijfsnaam" en vervolgens één veld? Dan heb je een zakelijk account.Zo zet je je Pinterest-account om naar een zakelijk account

Een zakelijk Pinterest-account is gratis en het omzetten ook. Je moet alleen wel even de zakelijke voorwaarden accepteren, die zijn iets anders dan de persoonlijke voorwaarden. Wat ik heel fijn vind, is dat het überhaupt mogelijk is om je persoonlijke account om te zetten. Vaak moet je voor je bedrijf of blog weer een nieuw account aanmaken en zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Dit komt natuurlijk omdat de zakelijke optie er pas later bij is gekomen, maar het is toch fijn. Zo hou je al je verworven volgers en pins.

Het omzetten is heel makkelijk. Je gaat naar https://business.pinterest.com/nl en klikt daar op 'Registreren'. Ben je al ingelogd met een persoonlijk account, dan krijg je de vraag of je je account wil omzetten naar een zakelijk account.Klik op de rode knop om je account om te zetten. Nu krijg je een formulier waarin je je bedrijfsnaam, bedrijfstype en eventueel website kunt opgeven. Dan klik je op 'gereed' en je bent al klaar!Als je nu naar je profielpagina gaat (door rechtsboven op je naam te klikken), zie je in het dropdownmenu bij het instellingenwieltje 'Statistieken' staan.

Had jij al een zakelijk Pinterest-account?


Lees ook mijn andere Pinterest-tips:

Handleiding: een Pinterest-pin, -bord of -profiel embeddenHandleiding: een geheime lange Pinterest-afbeelding toevoegenPinterest site bevestigen - Handleiding voor Blogger & Wordpress