Deze pin is getest door Sylvie

Omdat ik altijd in ben voor iets nieuws en iets anders en houd van oude huismiddeltjes – wat goed genoeg was voor oma is goed genoeg voor mij – wilde ik deze ‘Geen shampoo-shampoo’ eens proberen.

 

De pin

How to no ‘poo

On the go

Je hebt baking soda en appelazijn nodig voor deze pin. In feite vervang je je shampoo door baking soda met wat water, ongeveer twee eetlepels en een half kopje water. Je masseert dit mengsel op je hoofd en laat het even inwerken. Omdat baking soda korrelig is, lijkt het een beetje of je je hoofdhuid scrubt. Beetje gek. Daarna spoelen, spoelen, spoelen. Dit duurde aanzienlijk langer dan bij een gewone shampoo, komt ook door de textuur natuurlijk. Net toen ik dacht dat het niet goed zou komen voelde ik ineens dat mijn haar echt gladder werd en -hoe dom klinkt dit – schoon!
Daarna de verdunde appelazijn, het is belangrijk dat je dit níet op je hoofdhuid giet want azijn stimuleert de talgaanmaak waardoor je haar juist sneller vet wordt. Maximaal dertig seconde in laten werken en goed uitspoelen. Maar dat doe je vanzelf wel want dit STINKT *^_^*

Go go of no no?

Daarna heb ik mijn haar aan de lucht laten drogen en vervolgens gekruld met mijn krultang. En hoe! Mijn krullen bleven gelijk al beter zitten, mijn haar voelde ook echt ‘squeaky clean’ en het glansde mooi. Heb me nog wel wat zorgen gemaakt over de azijngeur maar de was echt helemaal verdwenen.
Inmiddels is dit twee dagen geleden en ik hoefde mijn haar vanmorgen nog niet te wassen, een unicum voor mij. Er zit ook nog steeds slag in.

Deze foto is buiten genomen, mijn haar waait een beetje maar je kunt wel zien dat het echt niet vet is.

 

Tips

– De verhouding baking soda/water kun je zelf aanpassen naar je eigen voorkeur.
– Het milieu is ook gebaat bij deze Geen shampoo-shampoo aangezien het steeds lastiger wordt alle slechte stoffen uit ons drinkwater te filteren.

 


Heb je mijn overzichtspagina met alle geteste pins al gezien?

NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 25 juli 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.

 

Volg mij op FacebookInstagramPinterestYouTube en/of Bloglovin’