29 juni 2016

Vakantietip: zo zet je films over van DVD naar iPad

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben een kastje vol met kinder-DVD's die, sinds we Netflix hebben, vooral gebruikt werden door Kate om te oefenen hoe snel ze een kast leeg kon halen. Al meerdere keren dacht ik erover om ze weg te brengen naar een weggeef- of kringloopwinkel, maar dat vond ik toch ook weer zonde. Nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik heb een manier gevonden om de DVD's vrij makkelijk en gratis over te zetten naar een tablet. Zin gekregen om dit ook te doen? Hieronder leg ik je uit hoe het werkt.
Toen we op vakantie gingen naar Tenerife en we vierenhalf uur moesten vliegen met drie kinderen, was ik op zoek naar filmpjes voor op de iPad die ze zonder internet konden kijken. Na een beetje zoeken op internet kwam ik een handig programma tegen; Handbrake. Hiermee kun je je DVD's omzetten naar mp4-formaat, precies wat een iPad fijn vindt om af te spelen. Komen die DVD's toch nog van pas en zolang je de filmpjes binnen je gezin houdt, is het nog legaal ook.

DVD's overzetten naar iPad met Handbrake

Kies een paar DVD's uit die over wilt zetten. Sommige DVD's zijn beveiligd tegen kopiëren, maar dat is een kwestie van uitproberen. De meeste die ik wilde overzetten deden het gewoon.

Om te beginnen download en installeer je Handbrake.


(klik op de afbeelding voor een vergroting)

1. Selecteer de DVD bij 'source'.
2. Zorg dat de juiste preset geselecteerd staat. (iPad voor iPad, voor een Samsung tablet kies je "Android Tablet" en dan bij Output Settings, Container: "MKV")
3. Geef de destination aan; de plek waar het mp4-bestand opgeslagen moet worden.
4. Druk op 'Start'.

Het omzetten duurt even, afhankelijk van hoe lang de film is. Zet hierna het bestand op de iPad via iTunes. Leer tot slot je kind dat ze de films kunnen kijken via de Video's-app in plaats van YouTube of Netflix ;P.


Gerelateerde berichten

Maak je eigen allesreiniger
Veel pompons tegelijk maken
Zo leer je een kind een klusje doen
6 activiteiten voor als het regent in de zomervakantie
Eerste schooldagtraditieKinderkoptelefoons

Onze vliegtuigreis ging best goed, mede dankzij deze filmpjes. Voor ieder kind had ik een eigen koptelefoon gekocht, deze speciale kindermodellen (affiliate). De goede maat voor en meegroeiend met kinderhoofden, ingebouwde geluidsbegrenzer en omgevingsgeluid dempend. Ideaal!Heb jij wel eens gevlogen met je kind(eren)?

Meer vakantieideeën

Handige tips en trucs voor een vliegvakantie met (kleine) kinderenWat moet je zelf meenemen naar een (Landal) vakantiehuisje?Leuk voor in de vakantie: themadagBagagelabels (gratis download)

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer Digitale tips

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten