Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben een kastje vol met kinder-DVD’s die, sinds we Netflix hebben, vooral gebruikt werden door Kate om te oefenen hoe snel ze een kast leeg kon halen. Al meerdere keren dacht ik erover om ze weg te brengen naar een weggeef- of kringloopwinkel, maar dat vond ik toch ook weer zonde. Nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik heb een manier gevonden om de DVD’s vrij makkelijk en gratis over te zetten naar een tablet. Zin gekregen om dit ook te doen? Hieronder leg ik je uit hoe het werkt.

dvd naar tablet
Toen we op vakantie gingen naar Tenerife en we vierenhalf uur moesten vliegen met drie kinderen, was ik op zoek naar filmpjes voor op de iPad die ze zonder internet konden kijken. Die waren natuurlijk niet zomaar te vinden (in ieder geval niet gratis), dus ik vroeg me af: hoe zet ik films op mijn iPad ?

NB Het is inmiddels een aantal jaar geleden dat ik dit bericht schreef. Inmiddels is het ook mogelijk in de Netflix app op bepaalde series en films te downloaden voor een beperkte tijd. Superhandig! Maar als je geen Netflix hebt of je wilt graag films overzetten die niet op Netflix staan, maar die je wel op DVD hebt, dan is onderstaande manier natuurlijk de uitkomst.

Hoe zet je films op je iPad?

Na een beetje zoeken op internet kwam ik een handig programma tegen; Handbrake. Hiermee kun je je DVD’s omzetten naar mp4-formaat, precies wat een iPad fijn vindt om af te spelen. Komen die DVD’s toch nog van pas en zolang je de filmpjes binnen je gezin houdt, is het nog legaal ook.

hoe zet je films op ipad

Je hebt een computer of laptop nodig waar je een DVD in kunt stoppen en een snoertje om de iPad te verbinden met de computer. Vervolgens volg je de stappen hieronder.

 

DVD’s overzetten naar iPad met Handbrake

Kies een paar DVD’s uit die over wilt zetten. Sommige DVD’s zijn beveiligd tegen kopiëren, maar dat is een kwestie van uitproberen. De meeste die ik wilde overzetten deden het gewoon.

Films omzetten voor iPad of tablet

1. Stop de DVD in de computer of laptop.

2. Download en installeer Handbrake.

3. Als je het programma opent, krijg je gelijk de mogelijkheid om een een bron te selecteren. Selecteer hier het DVD-station. (Dit kun je eventueel later ook nog doen door op “Open Source” te klikken.)
handbrake tutorial dvd ipad

4. Selecteer de juiste preset. (Apple voor iPad of iPhone, Android voor Android-producten. Voor een Samsung tablet kies je ook Android en selecteer je bij Format: “MKV”.)

Films omzetten voor iPad

5. Je moet ook nog even aangeven waar het bestand opgeslagen moet worden. Dit doe je door rechtsonder, bij Save as, op Browse te klikken.

handbrake ipad

6. Klik op Start Encode. Het programma gaat nu de DVD converteren naar iPad formaat.

dvd converteren naar ipad

DVD op iPad zetten

Het omzetten duurt even, afhankelijk van hoe lang de film is. Zet hierna het bestand op de iPad via iTunes. Leer tot slot je kind dat ze de films kunnen kijken via de Apple TV-app in plaats van YouTube of Netflix ;P.

 


Gerelateerde berichten

Maak je eigen allesreiniger
Veel pompons tegelijk maken
Zo leer je een kind een klusje doen
6 activiteiten voor als het regent in de zomervakantie
Eerste schooldagtraditie


 

Kinderkoptelefoons

Onze vliegtuigreis ging best goed, mede dankzij deze filmpjes. Voor ieder kind had ik een eigen koptelefoon gekocht, deze speciale kindermodellen*. De goede maat voor en meegroeiend met kinderhoofden, ingebouwde geluidsbegrenzer en omgevingsgeluid dempend. Ideaal!

 

Hoe hou jij je kinderen bezig in het vliegtuig?

Meer vakantieideeën

Handige tips en trucs voor een vliegvakantie met (kleine) kinderen

Wat moet je zelf meenemen naar een (Landal) vakantiehuisje?

Leuk voor in de vakantie: themadag

Bagagelabels (gratis download)


* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer Digitale tips

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin’


 

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.

Bewaar op Pinterest:
dvd naar tablet pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.

 

 

* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

Web Analytics