Gisteren ben ik naar de opening en eerste beursdag van de Negenmaandenbeurs geweest. Dit jaar had ik me aangesloten bij een groep bloggers en volgden we een heuse bloggertour. Miriam en Linda hadden dit allemaal geregeld en gepland; super gedaan dames! Gedurende de dag liepen we ongeveer dertig bedrijven af; waar we uitleg over de (nieuwste) producten kregen en vaak een goodie(bag). Een supergave ervaring! Wat ik gisteren allemaal ontdekt heb en paar handig beurstips kun je in dit artikel lezen.


HEMA: bamboe rompers en meer HEMA

We begonnen de dag bij de HEMA. Daar werden we ontvangen met koffie, thee of een sapje en een lekker stukje taart. Daarna kregen we uitleg over de nieuwe rompers van HEMA. Die zijn namelijk gemaakt van bamboe. Hierdoor zijn ze super zacht, hypoallergeen, anti-bacterieel en warmteregulerend (meer info). Daarnaast is de productie van bamboekleding veel duurzamer dan bijvoorbeeld katoen, omdat bamboe snelgroeiend is (niet leuk als je het overal en nergens in je tuin opduikt, maar nu dus wel ;-P), weinig water nodig heeft en geen pesticiden. Maar wat ik vooral heel erg handig vind aan de rompers is de dubbele rij drukkers. Dit maakt de romper verstelbaar en hierdoor kun je er wat langer mee doen. De bamboerompers zijn verkrijgbaar in de maten 50 – 68 (door de dubbele rij eigenlijk maat 74). Op de beurs kun je gebruik maken van de speciale beursaanbieding (2 bamboerompers voor €8,-) of een romper van bamboe laten bedrukken voor €10,-.

 

 

Ook heeft de HEMA (eindelijk) een klantenpas; meer HEMA. Je kunt kiezen voor een fysiek pas (€0,50) of een app, wat ik erg handig vind want ik heb liever niet te veel pasjes in mijn portemonnee. Met de pas kunt je punten sparen (voor iedere euro die je uitgeeft, krijg je één punt) en vanaf 50 punten kun je kortingen uitkiezen door middel van vouchers. Bij het registreren van je pas krijg je 25 punten cadeau, maar als je het op de beurs doet, dan krijg je maar liefst 125 punten cadeau én een bamboe new born mutsje! (En op dit moment -t/m 5 maart 2017- krijg je in de winkels ook nog eens dubbele punten, dus het sparen gaat nu wel heel snel.) Wat ik ook heel handig vind, is dat je bij het registreren je bestaande account van HEMA kunt koppelen (als je bijvoorbeeld wel eens taarten, foto’s of iets uit de webshop besteld dan heb je waarschijnlijk al een account). Dat scheelt weer tijd! Nog een leuk extraatje: met de Meer HEMA-pas of -app kun je op je verjaardag gratis een tompouce halen.

BabyBeGood en Boromini

Toen was het tijd voor de tweede stop op ons programma. Bij BabyBeGood en Boromini werden we ontvangen aan een prachtig gedekte eettafel en alweer wat een lekkers. Zij stonden in het starterspaviljoen, gesponsord door de ASN Bank en in dit paviljoen zijn er tijdens de gehele beurs creatieve en informatieve workshops te volgen. Bij BabyBeGood bedenken ze creatieve projecten om (aanstaande) ouders te inspireren. een voorbeeld hiervan is een BabyBeGood Babydoos voor nieuwe ASN Jeugdspaarrekeninghouders.

Boromini is een super nieuw bedrijf, gevestigd in Amsterdam West en onderscheidt zich door uitsluitend natuurlijke verf te gebruiken voor hun (baby)producten. Tijdens de workshop die we kregen mochten we een monddoekje verven met deze verf en behulp van stencils. Op de onderste foto kun je Joyce en Marije in actie zien.

Maxi-Cosi en Quinny

Nadat we even een kijkje hadden genomen bij de opening met Jim Bakkum en dansende vaders met een baby op hun buik, gingen we door naar de stands van Maxi-Cosi en Quinny. Bij Maxi-Cosi kregen we onder andere informatie over de iSize, een nieuwe Europese richtlijn voor het veilig(er) vervoeren van je kindje(s) en de nieuwe wetgeving die er op het gebied van autostoeltjes aan zit te komen (waarin onder andere boosters voor kinderen onder de 1.25m niet meer mogen).

Vervolgens konden we gelijk door naar Quinny en werd de nieuwe Zapp X aan ons gepresenteerd. De Quinny Zapp X is ook uit te breiden met een reiswieg en je kunt kiezen uit een variant met drie of vier wielen.
NB op de foto’s zie je trouwens de super lieve dochter van Nathalie, die het de hele dag geweldig heeft gedaan, en Angela achter de Zapp X.

Nijntje beweegplein

Na Maxi-Cosi en Quinny hebben we even een kijkje genomen op het Nijntje beweegplein. Hier heb ik geen foto’s van, omdat er kindjes aan het spelen waren en die wil ik niet zomaar op mijn blog zetten. Tip: mocht je met je dreumes of peuter naar de beurs gaan, ga dan zeker hier even langs zodat ze wat energie kwijt kunnen.
Bij dit plein kregen we informatie over een nieuwe beweegmethode voor peuters en kleuters, ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. De kleintjes die hieraan meedoen kunnen hun Nijntje beweegdiploma verdienen. Op de site www.beweegdiploma.nl kun je zien waar dit programma bij jou in de buurt wordt gegeven, door gediplomeerde leidsters.

Kikker, behang en tegeltjes

Als van Kikker houdt, dan heb ik goed nieuws voor je: door een samenwerking met Kek Amsterdam kun je de slaap- of speelkamer van je kind helemaal omtoveren in een Kikker-wereld. Er is nu namelijk Kikkerbehang verkrijgbaar, een wall paper story (behang op maat) of gewoon behang met Kikker-motief. Je kunt het helemaal afmaken met ‘Delfst blauwe’ StoryTiles (tegeltjes) met Kikker er op.

Beurstas Scoupy

Wat er allemaal in de Negenmaanden beurstas zit, kun hier lezen. Scoupy ken je misschien al, dit is een handige app waarmee je kunt besparen op je boodschappen, want je kunt van geselecteerde producten (een deel van) het aankoopbedrag terugkrijgen.

UMustHave en Desa-Line

Daarna gingen we even langs bij de webshop UMustHave. Deze webshop bestaat nu 3,5 jaar en verkoopt allerlei producten die je kunt laten personaliseren en andere leuke hebbedingetjes. Vooral de kraskaarten waarmee je kunt aankondigen dat er een baby aan komt of wat het geslacht is, vond ik erg leuk. Sinds 1,5 jaar maakt Desa-Line broekjes en rokjes en andere handgemaakte producten voor onder andere UMustHave.

Wood Yubi: houten geboortekaartjes

Wat zijn ze gaaf zeg; deze houten geboortekaartjes van Wood Yubi. Echt een mooi kunstwerkje om neer te zetten en te bewaren. Daarnaast verkopen ze ook groeikaarten, slingers en wanddecoratie. En ik kreeg een gepersonaliseerde button met de naam van mijn blog er op, hoe leuk is dat?

Draagkracht: 45 ondernemers in één winkel in Utrecht

Draagkracht is een participatiewinkel. Dit betekent dat er allerlei ondernemers (45 in totaal) een plekje in de winkel huren en dat ze op deze manier samen de huur betalen. Ze verkopen babyproducten en bijvoorbeeld handgemaakte kleding en speelgoed. En ze zitten in Utrecht, dus ik heb Rosalie beloofd dat ik binnenkort een keer langskom. Op de beurs hebben Anne en Hanna van de billenboetiek ons uitleg over wasbare luiers gegeven.

 

 

Baby in stijl

Bij Baby in stijl was het erg druk. Ik kon nog net onderstaande foto maken. Ze verkopen voornamelijke zwarte en witte t-shirt met leuke opdrukken, voor kinderen en moeders.

Thule: fietskarren, hardloopwandelwagens en fietsstoeltjes (Yepp)

Bij Thule kregen we uitgebreide informatie te horen over hun producten. Bijvoorbeeld de Chariot Sport; een trailer waar je achter kunt joggen, maar die je ook aan een fiets kunt bevestigen en als wandelwagen kunt gebruiken. Of de Thule Urban Glide; een wandelwagen waar je achter kunt hardlopen en waar je kind toch heel comfortabel in zit. Ook hoorden we hier dat Thule Yepp heeft ovegenomen en vanaf nu ook fietsstoeltjes in het assortiment heeft. Het zitje Yepp Nexxt Maxi heeft een hele handige magnetische sluiting die peuters al snel zelf dicht kunnen maken, maar gelukkig niet open. Hiermee hebben ze gisteren een Baby Innovation Award gewonnen. De zitjes kunnen ook heel makkelijk op een fiets gezet worden of juist er af gehaald.

Joolz; kinderwagens, autostoeltjes en accesoires

Bij Joolz kregen we ook weer veel informatie te horen. Dit Nederlandse bedrijf heeft duurzaamheid, design en ergonomie hoog in het vaandel staan. De Joolz Geo heeft een grote boodschappenmand onderop of is makkelijk uit te breiden voor een tweede kindje (of tweeling natuurlijk). De Joolz Day2 is de verbeterde versie van de oude Day, met een grote mand, ventilatie in kap en een aero matrasje in de wagenbak. De autostoeltjes zijn ontwikkeld samen met BeSafe en hebben een SPF zonnekap. Daarnaast zijn er allerlei mooie en bijpassende accessoires te koop.

Mam

Ook bij Mam werd er veel verteld. Over hun flessen, die helemaal uit elkaar te halen zijn en daardoor makkelijk schoon te maken. Deze flessen zijn met behulp van de dop zelfs in de magnetron te steriliseren (lees even de gebruiksaanwijzing als je precies wilt weten hoe dit zit). Wat mij vooral aansprak aan deze flessen was de vorm van de speen, Die is platter en zachter dan andere spenen en daardoor geschikter voor de overgang van borstvoeding naar flesvoeding. Ook de speentjes zijn in de magnetron te steriliseren in het doosje waarin je ze koopt. Bij Mam hebben ze ook bijtringen voor de allerkleinsten, bijvoorbeeld als je een baby van twee of drie maanden hebt waarbij de tandjes al beginnen door te komen. Deze hebben de vorm van een speentje en masseren het tandvlees.

Drs Leenarts

Marjolein Leenarts is dermatoloog en moeder van drie kinderen. Zij heeft een lijn met huidverzorgingsproducten ontwikkeld zonder onnodige toevoegingen, maar die wel echt werken. Ook heeft ze een heel handig boek over huidverzorging geschreven.

GoodBabyFood

Bij GoodBabyFood mochten we allerlei plantjes met verschillende smaken zoals zoet, zout, zuur, etc. proberen. Deze smaken waren nogal intens, vooral om aan te geven hoe baby’s nieuwe smaken beleven. Voor Kate kocht ik hier een heel handig schuifbestek zodat ze op een makkelijke manier kan leren om met mes en vork te eten.

Petit Jolie

Door deze aanschaf kwam ik een beetje laat aan bij Petit & Jolie, een natuurlijke verzorgingslijn voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, maar ik heb nog wel een foto kunnen maken:

With a touch of Rose

Bij With a touch of Rose zijn ze goed bezig: biologisch én fairtrade. Er wordt ook nagedacht over multifunctionele producten zoals een slab, spuug- en spenendoekje in één. Of een wieg/ledikant/bankdeken in één.

Natural Birthing Company, Sponge me, Squitos, 4 Natural Kids en In the Pudding Club

In dit leuke standje stonden meerdere merken samen. Natural Birthing Company is een natuurlijke verzorgingslijn met alleen maar producten voor vrouwen die zwanger zijn of net bevallen. Sponge me is een natuurlijke reinigingspons voor gezicht en lichaam. Squitos is een superhandig mugwerend product voor kinderen. De vrolijjke dierenstickers beschermen je kind tegen muggen. Bij In the Pudding Club kun je zwangerschapboxen met informatie en handige producten bestellen. Er zijn acht verschillende boxen die je door je zwangerschap en kraamtijd heen helpen. De mooie en pure collectie van onder andere XL badcapes die je op de foto ziet is van 4 Natural Kids.

Derma

Derma is een Deens bedrijf met natuurlijke huidverzorgingsprodcuten. Ze zijn getest en veilig bevonden door maar liefst vier onafhankelijke keurmerken

Naïf

Naïf is ook een Nederlands bedrijf, opgericht door twee vaders in januari 2014. Zij misten een goed product in de markt, dat ook nog eens heel geschikt zou zijn om cadeau te geven. Inmiddels zijn er negen Naïf-producten op de markt en deze worden verkocht in 800 winkels.

Nuna en Aerosleep

Bij Nuna kregen we een aantal innovatieve producten te zien. Vooral van de wipstoel was ik onder te indruk. Deze zwaaide vloeiend heen en weer in plaats van schokkerige sprongetjes. Eenmaal in beweging blijft de stoel bewegen als er een wakker kindje in zit. De bekleding is wasbaar en de stoel kan tot 60 kg aan! Andere producten die we te zien kregen waren een kinderstoel waar een wieg op geplaatst kon worden, die makkelijk schoon te maken is en tot 100 kilo aan kan. Ook de kinderwagen van Nuna is voorzien van allerlei handige snufjes zoals een vakje bij het voeteneind van de wagenbak, waarin je bijvoorbeeld wat luiers en natte doekjes kunt bewaren. De achterkant van het matrasje in de wagenbak is een verschoonkussen en in de zonnekap zit een droomdeken, waardoor je de kap kunt afsluiten, maar wel met voldoende ventilatie. En in het nieuwste model wordt er gewerkt met magneten ipv van ritsen of klittenband, dat zag er ook heel handig uit.

De Aerosleep is een ademend matrasje en tevens matrasbeschermer. Handig voor als je baby op de buik in slaap valt, met zijn of haar gezicht naar beneden. Op 60 raden wasbaar en bijvoorbeeld ook heel handig om mee te nemen op vakantie. Bij de Aerosleep hoor een synthetisch hoeslaken (katoen trekt samen als het nat wordt). We kregen ook de Aeromoov te zien. Dit handige camingsbedje kun je heel snel in en uitklappen en heeft ook een stand waarbij het matrasje half hoog kan. Plus andere handige accesoires zoals een insectennet of zonnekap.

Dubatti

Hierna kregen we een hele snelle demonstratie van de Dubatti kinderwagen. Ook een hele stijlvolle en handige wagen, die je zelf kunt samenstellen. Het inklappen ging heel erg makkelijk met één hand zelfs.

Weleda

Weleda bestaat al sinds 1921 en is een van oorsprong Zwitsers bedrijf met farmaceutische producten, 100% natuurlijk. Op de beurs kregen we uitleg over de babylijn, Calendula. Calendula werkt ontstekingsremmend, huidherstellend en verwarmend. De drie meeste gebruikte producten uit deze lijn zijn de billenbalsem, het cremebad en de bodymillk. Weleda heeft 115 verschillende producten in het assortiment, onder andere ook kindertandpasta zonder fluoride en zwangerschapsproducten.

Nijntje

Er zijn zoveel leuke producten van Nijntje! En op de Negenmaandenbeurs zijn er hele leuke beursaanbiedingen. Ik zag bijvoorbeeld de dansende blokjes van €19,99 voor €10,-. Een onderstaande loopauto van €99,95 voor €45. Zeker een bezoekje waar dus.

Difrax

Difrax bestaat 50 jaar! Om dit te vieren hebben ze een gouden collectie uitgebracht. Fopspenen en flesje met gouden opdrukken en bijpassende tasje, super leuk! We kregen het een en ander te horen over de s-fles, door een zeer kundige medewerkster van Difrax. Het ergonomische ontwerp in een S-vorm zorgt ervoor dat de speen altijd gevuld blijft en hierdoor verminderd de kans op koliek. De soft coating over de speen heeft een soort anti-slip werking, waardoor het makkelijker drinken is voor baby’s.

Dermocare

Dermocare heeft allerlei badproducten met bekende kinderfiguren er op zoals Nijntje, Dora, Paw Patrol, Trolls, Bumba, etc. Nieuw zijn de Teletubbies. Ik vind ze altijd super lekker ruiken!

Cotton baby

Toen de beurs eigenlijk al afgelopen was, kwam we aan bij Cotton Baby. De eigenaresse stond hier met haar dochter, waar ze 20 jaar geleden door geïnspireerd raakte om het merk Cotton Baby op te zetten. Dat vond ik erg leuk om te zien 🙂 Ze miste basic en praktische katoenen babyproducten en sloeg aan het ontwerpen en produceren. De producten van Cotton Baby worden allemaal gemaakt in Nederland en bestaan uit simpele ontwerpen en basiskleuren en patronen (denk aan sterren, stippen en wafelstof), maar ook juist onderscheidende dingen zoals een stof met flamingo’s er op. Alles is natuurlijk gemaakt van 100% biokatoen. Sinds kort hebben ze ook een webshop.

Annie do it yourself – babyuitzet zelf maken

Bij Annie do it yourself hadden we maar heel kort de tijd, omdat het echt al bijna tijd was om te gaan, maar dit is echt een heel leuk concept. Je kunt hier een boek en kant-en-klare pakketten kopen om zelf een babyuitzet te maken.

Babboe

Bij Babboe mochten we een paar rondjes fietsen op het parcours. Drie jaar geleden heb ik dit ook gedaan om een bakfiets uit te proberen en naar aanleiding van deze testrit heb ik toen een Babboe Curve-E met trapondersteuning gekocht. Ik heb nog steeds erg veel plezier van deze bakfiets (tip: als het even kan ga dan voor de trapondersteuning, daar ga je geen spijt van krijgen). Het fietsen met een bakfiets is in het begin even wennen, maar je bent er al snel aan gewend. Gisteren heb ik een rondje gemaakt op de Babboe Curve Mountain, die is nog wat luxer, met een krachtigere motor, mooi display dat onder andere laat zien hoe hard je gaat, de accu onder een bankje en hij is uitgevoerd in een mooie grijze kleur. Daar zou ik mijn bruine Curve-E wel voor willen inruilen.

Ouders van nu voordeelpas

Op de Negenmaandenbeurs heb je ook de mogelijkheid om een Ouders van nu Voordeelpas aan te schaffen voor €14,95. Je krijgt dan een tas gevuld met goodies ter waarde van €110,00. In een aparte blogpost laat ik zien wat er allemaal in deze tas zit. Met de voordeelpas kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van andere kortingen.

Dit is wat wij gisteren allemaal gedaan hebben. Het was een gezellige en volle dag, maar ik heb lang niet alles van de Negenmaandenbeurs gezien en op de Huishoudbeurs ben ik helemaal niet geweest. Er is genoeg te zien en te doen voor een leuk dagje uit met je moeder, zus of vriendin. Natuurlijk vooral leuk voor zwangeren of moeders van baby’s, maar ik zag er als moeder van een peuter en kleuter ook nog genoeg leuke dingen. Ik vond het erg leuk om de andere bloggers te ontmoeten. Wil je nog meer weten over de Negenmaandenbeurs, lees dan ook hun verslagen: Angela, Cassandra, Ellen, Fleur, Linda, Gwen, Josan, Joyce, Leyla, Marije, Merel, Miriam, Monique, Nathalie, Rory en Samantha.

Mocht je zelf gaan: have fun!


*Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en de genoemde merken.



*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Bol AlgemeenBol Algemeen