Inpakken, het blijft toch altijd een beetje een kunst op zich. Niet te veel en niet te weinig meenemen, het moet allemaal passen in de koffers/tassen en auto, maar je wilt ook niet dat je veel spullen (duurder) bij moet kopen in de mini-market op het vakantiepark. En met kinderen sleep je sowieso veel meer spullen mee dan met één of twee volwassenen. Afgelopen week waren wij op vakantie in Zeeland, op een park van Landal. Dit keer kwam ik goed uit met de spullen die ik mee had genomen en daarom lijkt het me handig om een gedeelte van mijn inpaklijst hier op te schrijven. Zo heb ik er volgende keer weer wat aan, maar hopelijk kan ik ook iemand anders helpen.


Blinde vlek: keukenspullen

De eerste keer dat we als gezin naar een vakantiepark gingen (acht jaar geleden of zo) dacht ik dat ik goed voorbereid was. Ewan was net één jaar oud en ik had keurig lijstjes gemaakt met kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en ander vermaak. Waar ik totaal niet aan gedacht had, waren keuken- en schoonmaakproducten. Die konden we dus allemaal aanschaffen bij het supermarktje op het park. Veel duurder dan in een gewone supermarkt natuurlijk. En dat terwijl we de meeste producten gewoon thuis hadden en we er maar een fractie van nodig hadden. Dat is me natuurlijk geen tweede keer gebeurd. Inmiddels ben ik nog een paar keer naar een vakantiehuisje geweest en nu weet ik redelijk goed wat ik mee moet nemen. Het verschilt natuurlijk wel wat per park en moederbedrijf.

 

Service-pakket Landal

Afgelopen week verbleven wij op een park van Landal. In het servicepakket dat voor ons klaarlag, zaten de volgende producten:

– Eén vaatdoek
– Eén dweil
– Eén schuursponsje
– Eén afwasborsteltje
– Eén vuilniszak
– Een klein flesje afwasmiddel
– Een doosje lucifers
– Drie vaatwastabletten

Verder was er bij ieder toilet één wc-rol aanwezig, één pedaalemmerzakje per pedaalemmer en één vuilniszak bij de vuilnisbak.

Zelf meenemen

Dit pakket is een fijn uitgangspunt, maar hiermee ben je er natuurlijk nog niet. Wij gingen een week en ik was erg blij dat ik de volgende producten had meegenomen:
– Extra vaatwastabletten; neem er net zoveel mee als het aantal dagen dat je gaat. Die drie uit het servicepakket kun je dan als reserve houden.
– Hersluitbare diepvrieszakjes; een stuk of tien. Heel handig om aangebroken levensmiddelen in vers te bewaren, maar ook bijvoorbeeld voor de terugreis van de tandenborstels, klein speelgoed (dat is aangeschaft tijdens de vakantie), etc.
– Extra vuilniszakken. Aan twee vuilniszakken hebben wij niet genoeg in één week, zeker niet als de vuilnisbak waar de zak in zit kleiner is dan de zak zelf (om de zak dan helemaal te vullen moet je hem eruit halen en om hem dan een dag in of rond het huisje te laten staan is ook zo wat). Maar een hele nieuwe rol kopen is ook weer zonde. Neem er twee of drie mee, eventueel ook handig als je snel alle vuile was wilt inpakken op de laatste dag (zorg er wel voor dat iedereen weet wat er in welke zak zit ;-P).
– Een rolletje pedaalemmerzakken. Met de pedaalemmerzakjes kwamen we op zich wel uit, maar dit rolletje kwam toch nog handig van pas op de laatste dag. We hadden bijvoorbeeld nog wat natte washandjes en een vaatdoekje, die konden mooi in zo’n zakje. Ook het eten voor tijdens de terugreis kon ik zo’n zakje doen. En mijn man was erg enthousiast met de vuilniszak wegbrengen op de laatste ochtend, dus voor het laatste afval kon ik er ook nog één gebruiken. Gooi trouwens nooit een tasje of zakje weg wat je krijgt of koopt tijdens een aankoop op vakantie, deze kunnen ook heel handig zijn voor eerdergenoemde zaken en om de vuile was in te verzamelen.
– Een paar knijpers. Ik had toevallig één knijper bij me, wat goed van pas kwam bij het open pak suiker dat ik mee naar huis wilde nemen (al had ik hiervoor natuurlijk ook een diepvrieszakje kunnen gebruiken). Maar de volgende keer neem ik wat meer knijpers mee, want het droogrek had er geen.
– Ovenhandschoenen. Ons huisje had een combimagnetron en ik had wat zakken afbakbroodjes gekocht. Heel handig voor lekkere ontbijtjes, maar ik had even niet aan de ovenhandschoenen gedacht. Met wat geklooi met een (droge!) theedoek lukte het wel, maar de volgende keer neem ik ze mee. Misschien ook handig als je gebruik gaat maken van de oven: een paar velletjes bakpapier.
– Extra vaatdoekjes, afhankelijk van hoe lang je gaat. Er zit er dus wel één in het pakket, maar één is wel een beetje weinig voor een hele week..
– Hand- en theedoeken; als je geen gebruik maakt van het keukendoekenpakket natuurlijk. Vergeet ook de handdoeken voor je lijf niet!
– Kinderservies. Gaat er een klein kind mee? Neem dan een onbreekbaar bordje en beker mee en eventueel kinderbestek.
– Controleer even of je kinderbedlinnen (alleen voor een kinderbed of campingbedje) hebt besteld en neem het anders zelf mee.
– Extra wc-papier.
– Handzeep; minimaal twee voor in de keuken en badkamer (eventueel nog één extra voor op het toilet).
– Verder had ik nog een zakje gemaakt met een kleine schaar, lijm en plakband. In het huisje is wel een grote schaar aanwezig, maar met kinderen is dit niet altijd de veiligste optie. Het plakband kwam nog goed van pas bij het dichtplakken van een doos speelgoed die tijdens van vakantie stuk was gegaan.
– Eventueel: een klein flesje allesreiniger. Ik heb dit niet nodig gehad. Tussendoor heb ik de toiletten schoongemaakt met wat zeep of afwasmiddel en natte (billen)doekjes. De wasbakken gaf ik een snelle beurt met wat afwasmiddel en het schuursponsje. Het is per slot van rekening ook vakantie toch?

 

Boodschappen bestellen en afhalen

Tot slot nog één extra tip: bestel je boodschappen van de tevoren bij de Albert Heijn of Jumbo in de buurt van je vakantieadres. Dit heb ik nu twee keer gedaan en is beide keren goed bevallen. Je kunt dat eerst rustig inchecken en uitladen en vervolgens snel de boodschappen (laten) halen. Ideaal wat mij betreft!

 

Wat neem jij altijd van huis mee naar een vakantiehuisje?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: