14 augustus 2018

Crêpepapier bloemen knutselen met kinderen

Bloemen knutselen van crêpepapier is heel leuk om te doen met peuters, kleuters en oudere kinderen. Ik laat je zien hoe je stap voor stap bloemen kunt maken van papier. Deze kunstbloemen staan heel vrolijk in huis, maar zijn natuurlijk ook erg leuk om cadeau te geven aan bijvoorbeeld opa en oma!

bloemen crepe papier


Bloemen knutselen met peuters en kinderen

Kate wilde graag bloemen knutselen. Dat leek mij ook leuk, maar ik wilde graag iets maken waar ik zelf ook nog wat lol aan zou beleven. Het is tenslotte ook vakantie voor mij, niet waar? We kwamen uit bij bloemen van crêpepapier, op steeltjes van satéprikkers. Het was een projectje met weinig voorbereidingstijd, de uitvoering duurde ook niet al te lang en het resultaat is heel redelijk geworden, voor een kinderknutsel. Kate is nu bijna vier jaar, een oudere peuter dus. Ze had nog wel wat hulp nodig bij een aantal van de stappen, maar we waren toch heel gezellig samen bezig. Wat oudere kinderen kunnen deze bloemen helemaal zelf knutselen. 

kate bloem crepe papier

Crêpepapier bloemen knutselen - benodigdheden

Om zelf bloemen van papier te maken, heb je het volgende nodig:

- Satéprikkers
- Groene stiften
- Verschillende kleuren crêpepapier, waaronder groen
- Schaar
- Knutsellijm (wij gebruikten deze van Pritt*)

Bloemen maken van papier stap voor stap

Stap 1 was het groen maken van de satéstokjes, zodat ze op steeltjes voor de bloemen zouden lijken.

sateprikker kleuren

We hadden twee kleuren groen crêpepapier, dus we gingen ook voor de stokjes in twee kleuren. Tip: gebruik hiervoor niet je beste stiften. De prikkers zijn niet overal even glad, dus dat kan de punt van de stift beschadigen.

groene steeltjes bloemen knutselen

De volgende stap is het knippen van het crêpepapier. Voor de binnenste kleur van de bloem knip je een rechthoek van ongeveer 15cm bij 5cm uit. De afmetingen steken niet zo nauw. Knip vervolgens ongeveer de helft in, zodat je franjes krijgt. Ik probeerde om de halve centimeter te knippen en bij Kate was dit het resultaat:

bloem papier knutselen peuter

Vervolgens doe je wat lijm op de onderkant en rol je het papier om te satéprikker.

bloem papier knutselen kinderen

Voor de buitenste kleur van de bloem knip je een rechthoek van ongeveer 15cm bij 10 cm. Dit strookje vouw je vervolgens vijf of zes keer om, zodat je er een mooie repeterende vorm uit kunt knippen. Zorg dat begint met knippen op twee centimeter van de onderkant. Je kunt zelf kiezen wat voor vorm. Kate ging voor puntig en ik ging voor rond.

bloemen knutselen crepepapier

Ook hier doe je weer wat lijm op de onderkant en je kunt het weer omrollen en vastplakken.

crepe papier bloem

bloem knutselen kinderen

Tot slot knip je nog een klein strookje groen crêpepapier van ongeveer 10cm bij 2cm.

bloem zelf maken papier

Deze hoef je niet helemaal met lijm in te smeren, alleen een druppel aan het begin en aan het eind is genoeg. Rol het zo netjes mogelijk om het crêpepapier van de bloem heen voor een mooie overloop naar het steeltje toe.


Bloemen crêpepapier

We zijn ongeveer een kwartier bezig geweest en dit was het resultaat:
bloemen crepepapier

crepe papier bloemen

bloemen papier knutselen


Bekijk ook mijn andere knutselideeën voor kinderen.

* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je een product koopt via deze link, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramTwitterPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Bewaar op Pinterest:
Crepepapier bloemen knutselen kinderencrepepapier bloemen knutselen met kinderen pinterestbloemen knutselen pinterest

bloemen knutselen crepepapier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldGeen opmerkingen:

Een reactie posten