Op zoek naar leuke tekenopdrachten? Deze makkelijke tekenopdracht is aan de ene kant heel simpel, maar erg leuk om eens te doen. Te gebruiken als creatieve opdracht voor op school, een tekenidee voor thuis of inspiratie voor een bullet journal. Je kunt helemaal zelf aan de slag gaan en de polaroids tekenen met behulp van een geodriehoek of deze handige printable downloaden.

makkelijke tekenopdracht vakantie

Afgelopen vrijdag hadden de kinderen studiedag en hebben we gezellig getekend, samen aan tafel. Het leek mij leuk om een tekening met foto’s te maken. Eerst dacht ik aan een soort bucket list voor de zomer of vakantie en ik begon met een foto van de pagode om de Efteling te representeren.
Maar eenmaal bezig, dacht ik: waarom niet allemaal plaatjes van de Efteling? Ik ben dol op dit pretpark en we gaan er dan ook minstens één keer per jaar naar toe. Dit was het uiteindelijke resultaat:

efteling tekening fotos polaroid

Voor het maken van de tekeningen heb ik kleurpotloden, een gewoon potlood en gum en een fine liner* gebruikt. Voor de tekst in het midden heb ik deze brush pen* gebruikt.


inspiratiekit activiteiten voor kinderenOp zoek naar meer leuke activiteiten voor kinderen? Laat je elke maand inspireren door deze handige service:
Lees hier alles over de InspiratieKitGerelateerde berichten:

Bellen tekenen – tekenopdracht voor kinderen met krijt
DIY: zelf een makkelijk schilderij maken
The Beatles Zentangle (gratis download)
Zo maak je een verjaardag decoratie welkomstbord
DVD converteren naar iPad


Makkelijke tekenopdracht downloaden

En toen dacht ik: laat ik hier een printable van maken 😀 Een leeg template met ruimte voor vijf ‘polaroid foto’s’ kun je voor van alles gebruiken. Bijvoorbeeld om verslag te doen van een dagje uit, zoals ik deed. Of een vakantie. Andersom kan ook: je kunt het sjabloon ook gebruiken om een bucket list te maken met activiteiten die je nog wilt doen of plaatsen die je graag zou bezoeken.

Dit kan een leuke tekenopdracht voor kinderen thuis of op school zijn. Of gebruik dit idee ter inspiratie voor je bullet journal. Hoe dan ook: veel plezier met dit gratis sjabloon!

Sjabloon tekenopdracht foto’s

makkelijke tekenopdracht vakantie sjabloon download

Bewaar op Pinterest:
bullet journal inspiratie pinterestmakkelijke tekenopdracht pinteresttekenopdracht vakantie pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter