8 november 2019

Makkelijke prinsessentraktatie

Alweer anderhalve maand geleden werd Kate vijf jaar. Ze had al geruime tijd in haar hoofd dat het thema van haar vijfde verjaardag prinsessen zou zijn (ze heeft trouwens de thema's voor haar komende verjaardagen ook al bedacht, zo grappig). Daar hoorde natuurlijk een prinsessentraktatie bij! In dit bericht kun je lezen en bekijken hoe je deze makkelijke traktatie precies maakt.

makkelijke prinsessentraktatie

Traktatie prinsessen thema

Prinsessentraktaties zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Vaak met de kleuren roze en paars en meestal een traktatie voor meisjes. Op Pinterest (volg je me al?) zag ik veel traktaties langskomen met een cupcake-bakje en dat vond ik een erg leuk idee. De cupcake-liner is dan zeg maar de rok van de prinses.

Nu had de juf de week ervoor aangegeven dat ze het liefst heeft dat de traktatie een klein hapje is, dat de kinderen snel op hebben. Daarnaast trakteerde er tegelijk met Kate nog een ander kindje uit haar klas, dus daarom heb ik ook echt voor een klein hapje gekozen; namelijk één marshmallow als lijfje en dus een leeg cupcake-bakje. Vind je dit te weinig dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dit bakje wel te vullen met een lekker cakeje.

En dan was er natuurlijk ook nog een hoofd van de prinses nodig. Daarvoor heb ik een handige printable gemaakt.

printable prinsessen traktatie

Gezonde traktatie of niet

Op school hebben ze het liefst dat de kinderen wat gezonds trakteren, maar dit is niet verplicht. Hier hou ik me dus soms wel en soms niet aan. En deze keer dus niet :). Wil je voor een gezondere variant gaan, dan zou je kunnen kiezen voor een stukje banaan ter grootte van een marshmallow.


Ideeën voor gezonde traktaties

Een gezonde Batman traktatie
Traktatie afscheid kinderdagverblijf of peuterspeelzaal
Star wars traktatie - gezond en makkelijk
Gratis printable Luke, I am your water


Goedkope en makkelijke traktatie

Deze traktatie is op zich makkelijk te maken, al is het uitknippen van alle prinsessenhoofden wel wat werk. Dit kun je van tevoren doen. Het in elkaar zetten van de traktaties zou ik pas op de ochtend zelf doen, anders worden de spekjes helemaal hard. Als je voor stukjes banaan gaat, dan kun je deze eventueel insmeren met citroensap zodat ze minder bruin worden.

Het is ook een goedkope traktatie, met een zak marshmallows, een of twee doosjes cupcake-liners en lolly-stokjes ben je klaar. De lolly-stokjes kun je kopen bij de Xenos en soms de Action.

benodigdheden prinsessen traktatie

Benodigdheden prinsessentraktatie

- Een zak marshmallows (of bananen)
- Een of twee doosjes met cupcake-bakjes, afhankelijk van het aantal kinderen in de klas
- De prinsessenhoofden
- Lollystokjes
- Schaar
- Lijmpen* of andere lijm
- Cocktailprikker of naald

benodigdheden prinsessen traktatie2

Zo maak je de prinsessentraktaties

Print als eerste de prinsessenhoofden en knip het benodigde aantal hoofden uit.

uitgeknipte prinsessenhoofden

Plak de hoofden op de lollystokjes. Ik heb dit gedaan met behulp van een lijmpen van de Action, dat werkte heel fijn.

lijmpen prinsessentraktatie

Prik een gaatje met de cocktailprikker of naald in het midden van het cupcake-papiertje.

cupcake bakjes met gat

Bovenstaande handelingen kun je van tevoren doen. De volgende stappen voer je het best op de ochtend zelf uit.

Prik een marshmallow (of stukje banaan) aan het stokje, tot onder het hoofd van de prinses. Steek dan het stokje in het cupcake-bakje terwijl deze ondersteboven staat, zodat het net de rok van de prinses lijkt.

prinsessen traktatie cupcake

Zet alle traktaties op een groot dienblad of in een ondiepe bak.

prinsessentrakaties

prinsessentrakaties kate

Dat was het! Kate straalde helemaal en heeft de traktaties met veel plezier uitgedeeld. De kinderen vonden het leuk en de juf was ook tevreden. Een succes dus!

Veel plezier met het maken van deze traktatie als je ermee aan de gang gaat.


Sommigen van de productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of YouTube


Bewaar op Pinterest:
makkelijke prinsessen traktatie pinterest

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint