15 maart 2013

Maak je eigen allesreiniger

Ik gebruik al een paar jaar een plantenspuit met allesreiniger om snel wat kleine klusje te doen. Even de tafel na het eten, de kinderstoel, het aanrecht, etc. De plantenspuit gaat zelfs mee op vakantie! Eerst deed ik daar gewoon verdunde Ajax in, maar op de kinderstoel vond ik dat eigenlijk niet zo'n veilig idee. Het afgelopen jaar heb ik wat geëxperimenteerd met het zelf maken van allesreiniger en ik heb nu een samenstelling gevonden die ik al wat langer gebruik en heel makkelijk is om te maken.

zelf allesreiniger maken


Benodigdheden DIY allesreiniger

- Water
- Azijn
- Tea tree olie
- Een plantenspuit
- Een trechter en een glas of maatbeker

Zo maak je je eigen allesreiniger

Doe gelijke delen water en azijn in de plantenspuit met behulp van de trechter en voeg een paar druppels tea tree olie toe. Even schudden en je bent klaar!

Tea tree olie werkt ontsmettend en is volgens het flesje (wat ik bij het Kruidvat heb gekocht) ook te gebruiken op bijvoorbeeld schaafwonden. Het geeft ook een geurtje aan de reiniger. Azijn ontvet, werkt ook tegen schimmels en bacteriën en neutraliseert geurtjes.*Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat ik een percentage de verkoop krijg, mocht je het product kopen. Dit kost jou niets extra.

Bekijk meer tips voor moeders.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!


Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief


2 opmerkingen:

SintSint