26 september 2012

Herfstknutsel: herfstblad knutselen en schilderen met de slaslinger

Herinneren jullie je de spin-art verfmachine nog? Ik vond dat vroeger altijd heel leuk om te doen. We hebben afgelopen week zoiets gedaan, maar dan met de slaslinger!

herfstknutsel spinart bladeren verf slaslinger


Spin-art met de slaslinger; benodigdheden

Geïnspireerd door dit project haalde ik de slagslinger en verschillende kleuren verf tevoorschijn. Uit groen, rood, geel en oranje papier had ik grote bladeren geknipt. Verder heb je nog plakband nodig en eventueel glitters.

Zo maak je spin-art met de slaslinger

Plak een blaadje met een stukje plakband, in een rondje zodat het dubbelzijdig plakt, vast op de bodem van de slaslinger (in het mandje), doe er wat klodders verf op en draaien maar.
Deksel eraf en...


Je kunt dan weer andere kleuren verf erop doen voor een mooi gelaagd effect. We hebben er ook nog glitters bij gedaan, dat vond Ewan deze keer het leukst.


Gerelateerde berichten

Afdrukken van herfstbladeren maken met verf
Spinnige spin knutselen
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Halloweenweek
Abstract schilderij maken


Herfstblad knutselen, onze ervaring

Ewan vond het leuk en ik vond het leuk :) Het geeft ook niet zoveel rotzooi, vooral niet als je de glitters weg laat.. Het was alleen jammer dat bij de eerste keer draaien er iets los schoot/kapot ging, waardoor we niet zo heel erg hard konden draaien. Ewan kon daardoor wel de tandwielen zien die binnenin zaten en dat vond hij erg interessant. Iets dunnere verf zou misschien ook een mooier effect geven, volgende keer de verf met wat water verdunnen? Dit was in ieder geval het resultaat:Uiteindelijk hebben we geen slinger gemaakt, maar hebben we de bladeren op het raam geplakt:Meer knutselideeën

Duizendpoot knutselen van een eierdoosPokemon klei printablesKnutsel met doorzichtig kaftpapierSpelen met verf

Bekijk ook de overzichtspagina Spelen en knutselen.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
spin art slaslinger herfst knutselen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint