19 april 2016

Krijtjesbakje, leuk cadeau voor de juf of meester
Afgelopen vrijdag vierde de juf van Mack haar verjaardag. Dit was een hele leuk dag, want alle kinderen gaven haar één bloem, zodat ze een leuk bont boeket kreeg en ze gingen ook nog eens naar de kinderboerderij. Mack zocht een mooi rode bloem voor zijn juf uit en maakte een schattig kaartje waarop hij zelf zijn naam schreef en een taart en cupcake tekende. Maar ik wilde de juf ook nog een klein cadeautje geven. Toen Mack net bij haar in de klas zat, had hij iets tegen nagellak en de juf haar nagels waren meestal gelakt. Dat was dus iedere ochtend weer spannend met een handje geven bij het begroeten, maar inmiddels gaat het goed. Hierdoor wist ik wel dat de juf van nagels lakken houdt, dus dat gaf inspiratie. De Pin

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, vind ik het leuk om zelf een cadeautje in elkaar te knutselen. Donderdagochtend ging ik op zoek naar een leuk project op Pinterest en ik kwam meerdere ideeën tegen. Een verwenpakketje in een paar pantoffels, een bakje van waskrijtjes met chocola er in en een paar rollen Rolo vermomd als potloden. Ik vind het altijd fijn om met een paar ideeën naar de Action, of een andere budgetwinkel, te gaan en dan zie ik daar wel wat ik kan vinden en welk idee het uiteindelijk wordt.

In dit geval neigde ik erg naar de pantoffels met beautyproducten, maar ik kon helaas geen leuke pantoffels vinden. Ik had al wel twee doosjes met schattige nagellakjes gevonden en gezien de geschiedenis van de juf en Mack met nagellak leek me dit ook wel een leuk grapje. Dus ik besloot voor krijtjesbakjes te gaan:Bij het zoeken naar geschikte waskrijtjes kwam ik 'gewone' schoolbordkrijtjes tegen. Dat leek me eigenlijk nog een veel leuker idee voor een schooljuf (ondanks de digitale borden die ze tegenwoordig gebruiken).

On the go

Bij de Action kocht ik dus de volgende spullen: vier doosjes met krijtjes, drie vierkante glazen bakjes en twee doosjes met kleine nagellakjes. Het aantal krijtjes in verhouding met de bakjes kwam vrij goed uit. Verder heb je nog een lijmpistool nodig, maar die had ik al.Eenmaal thuis ging ik aan de slag. De nagellakjes had ik op onderstaande foto al in de bakjes gedaan om te kijken hoe dat stond, maar tijdens het plakken had ik ze er natuurlijk weer uit gehaald. De krijtjes haalde ik voorzichtig uit de verpakking om te voorkomen dat ze zouden breken. 

Nadat het lijmpistool een paar minuten had opgewarmd, ging ik aan de slag. Dat ging dus niet goed. Eerst dacht ik nog dat de krijtjes de lijm te veel absorbeerde en het niet ging werken. Maar de lijm was gewoon nog niet warm genoeg. Ik denk dat de krijtjes de lijm wel enigzins opnemen, maar met een goed opgewarmd pistool, een vrij dikke laag lijm en snel werken ging het wel. Druk de krijtjes voorzichtig aan, anders breken ze alsnog. En ik heb het geprobeerd, maar de krijtjes weer aan elkaar lijmen werkt niet.Na deze eerste strubbelingen ging het eigenlijk best goed, al bleven de hoekjes erg lastig om netjes te krijgen, zoals je kunt zien op de foto hieronder. Dus wat dat betreft is een rond bakje/vaasje/glaasje wellicht handiger. Go go of no no?

Het resultaat vond ik erg leuk geworden, maar toch is deze pin niet echt een go. De bakjes werden uiteindelijk best wel zwaar en ik vond het lastig om een goede manier van inpakken en vervoeren te bedenken (dit had ook met tijdgebrek te maken). Uiteindelijk heb ik ze in een lege schoenendoos gedaan, maar daar pasten ze niet alle drie in, dus heeft de juf er maar twee gekregen. In de doos konden ze echter heen en weer schuiven, dus toen we op school waren aangekomen waren er een paar krijtjes afgebroken en een paar los. Dat was niet zo leuk geven natuurlijk, maar de juf was heel lief en zei dat ze het toch leuk vond en het thuis met haar eigen lijmpistool ging fixen :) 

Ook het oppakken van een bakje moet heel voorzichtig gebeuren, het geheel was gewoon niet zo stevig. Misschien zou het helpen als je het gedeelte van de krijtjes waar de lijm komt, eerst lakt (met nagellak ;-P), laat drogen en dan lijmt, maar dit heb ik niet geprobeerd. Of kun je ze beter toch gewoon met waskrijtjes maken.Tips

- Mocht je een foutje maken of er op een andere manier een krijtje kapot of los gaan, dan kun je de lijmlaag makkelijk van het glas af peuteren en het opnieuw doen.

- Controleer in de winkel of er niet te veel gebroken krijtjes in de verpakking zitten. Een pakje zonder kapotte krijtjes wordt lastig, maar de pakjes hebben een open venster dus je kunt het wel een beetje controleren. Zorg in ieder geval dat je genoeg krijtjes heb en een paar reserve.

- Je kunt de bakjes natuurlijk met van alles vullen, bijvoorbeeld snoepjes of andere kleine dingetjes.

- Drie bakjes zijn misschien was veel, één is ook leuk, bijvoorbeeld als pennenbakje. Of één grotere.


Knutsel jij wel eens zelf een cadeau voor de juf of meester?Heb je mijn overzichtspagina met alle geteste pins al gezien?

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint