9 november 2017

Lego trekpop maken, zo doe je dat - gratis printable

Heb jij een Lego fan in huis die ook van knutselen houdt? Leg dan deze printable voor een Lego trekpop eens voor hem of haar klaar en laat je verrassen! In dit bericht vind je een gratis download van een Lego minifiguur en uitleg trekpop maken.

Een tijdje terug was ik bij de Action en daar zag ik allerlei gekleurde splitpennen liggen. Dat is leuk, dacht ik, daar kunnen we een leuke trekpop mee knutselen. Al snel kwam ik op het idee van een Lego trekpop. De minifiguren die bij dit felgekleurde speelgoed horen zijn immers dikwijls vrolijk gekleurd. En de gekleurde splitpennen zouden dan niet zo op vallen. Handig bedacht vond ik zelf. Maar niet met mijn jongens haha. Die zijn op dit moment namelijk helemaal fan van (Lego) Star Wars. Toen ik ze gisteren aan het werk zette om de nieuwe Lego trekpop printable te testen gingen ze, na wat chantage (als de pop af is mag je pas weer op de schermen), heel geconcentreerd aan de slag. Er kwamen uiteindelijk toch iPads aan te pas, maar als voorbeeld om de minifiguren na te tekenen. In het zwart wit..

Een bericht gedeeld door Fleur Miller (@mizflurry) op

Papier vs gelamineerd vs gekleurd karton

Maar goed, ik vind de minifiguren die ze uiteindelijk getekend hebben supergaaf geworden! Ewan ging voor een Stormtrooper en Mack voor Kylo Ren. Uiteindelijk hebben we de ingekleurde printables gelamineerd om ze wat steviger te maken. Gewoon papier en zelfs wat zwaarder papier leent zich niet zo goed om een trekpop van te maken. Met de gelamineerde versie ging dat wat beter.Het beste werkte het gekleurde voorbeeld gemaakt van gekleurd karton, waar nog andere kleuren papier op geplakt zijn. Maar deze versie was ook het moeilijkst en het meeste werk. 

Wil je een gewoon een leuk knutselwerkje maken of misschien wel een slinger met Lego minifiguren? Print de printable dan op gewoon papier, laat ze inkleuren en lamineer ze voor je ze  in elkaar zet. Of gebruik wat dikker wit papier. 

Wil je een echte trekpop maken? Print dat de printable, knip de de onderdelen uit en trek deze onderdelen over op gekleurd karton. Knip daarna het hoofd, shirt, broek-gedeelte en de armen en handen los en gebruik deze nog een keer als sjabloon, maar nu met gekleurd papier wat je op het gekleurde papier plakt. Waarschijnlijk moet je nog wat bijknippen om het echt mooi te krijgen. Zet de trekpop vervolgens in elkaar. 

Lego trekpop maken - dit heb je nodig

Een beetje afhankelijk van de versie waar je voor gaat (zie hierboven), heb je de volgende dingen nodig:

- Lego trekpop printable, geprint op wit papier
- Tekenspullen om de printable in te kleuren
- Lamineermachine en -vellen
- Schaar
- Prikpen en matje om de tafel te beschermen
- Splitpennen
- Touw/garen
- Stopnaald
- Eventueel gekleurd karton en papier, plakstift


Gerelateerde berichten

6 Activiteiten voor als het regent
Met de Duplo-treinbaan de hoogte in
DIY Lego krijtjes maken
DIY Lego bonenzakjes


Lego trekpop in elkaar zetten

Zorg ervoor dat alle onderdelen ingekleurd/versierd, (gelamineerd) en uitgeknipt zijn, zodat je een lijf, twee armen en twee benen hebt. Voor het in elkaar zetten heb je verder vier splitpennen, een prikpen of naald en een matje of iets dergelijks nodig.Met de prikpen prik je dan gaatjes op de plekken waar de splitpennen moeten komen. Bij de armen is het het handigst om de losse arm netjes onder het lijf te leggen, zo dat je geen ronde lijnen van de arm meer ziet. Prik dan een gaat door beide lagen, ongeveer 2 cm van de bovenkant en 1 cm van de zijkant van het lijf. Bij de benen is het juist het handigst om het been óp het lijf te leggen, tot de streep en helemaal aan een zijkant van het lijf. Probeer dan een gaatje in het midden van het overlappende gedeelte te prikken. Vervolgens kun je de splitpennen voorzichtig door de twee lagen drukken en splitsen. Nu hoef je alleen nog de achterkant te doen. Hiervoor heb je drie stukjes touw en een stopnaald nodig. Prik een gaatje redelijk dicht bij de rand van de arm en trek het touwtje hierdoor met de naald. Maak een stevige knoop en herhaal deze stappen bij het andere armpje. Zorg wel dat het touw zo strak mogelijk tussen de twee armen in staat. Hetzelfde doe je bij de benen en dan knip je een wat langer stuk touw af om het geheel met elkaar te verbinden. Deze maak je met knoopjes aan het bovenste en onderste touwtje vast, zo goed mogelijk in het midden.Nog even ophangen en je bent klaar!Ik vond dit een heel geslaagd knutselproject voor wat oudere kinderen (en Kate heeft ook gewoon mee kunnen doen met het tekenen); het bevat een paar moeilijkere technieken om de hele pop in elkaar te zetten en het natekenen was ook een goede oefening voor ze. Af en toe heb ik ze natuurlijk wel een handje geholpen. 

Welk minifiguur zou jij na willen maken?

Meer gratis printables

Pokemon klei printables


Pokemon klei printables

Een tijdcapsule maken


Een tijdcapsule maken

Super Mario Slinger


Super Mario Slinger


Meer speel- en knutselideeën

Volg mij op FacebookInstagramTwitterPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Bewaar op Pinterest:
lego paper doll printable pinterestLEGO_TREKPOP_STAR_WARS_PINTERESTtrekpop maken lego pinterest

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint