Wil jij nog snel een aftelkalender Sinterklaas knutselen? Dan heb ik hier een leuk idee en gratis printable voor je. Je zet er zelf de tekst op, dus je kunt hem naar eigen smaak aanpassen. Ga je aftellen tot Sinterklaas in Nederland is? Of tot pakjesavond? En zet je er dan bij wanneer de schoen gezet mag worden? Aan jou de keus. Ik laat je in ieder geval zien hoe je de zakjes maakt en de rondjes met Sint silhouetten krijg je van mij cadeau.

aftelkalender sinterklaas knutselen

Nog 5 nachtjes slapen en dan is de intocht van Sinterklaas. We kijken er al naar uit en zijn al plannen aan het maken om allerlei lekkere dingen te maken voor tijdens de intocht. Kate vraag al iedere dag welke dag het is en of Sinterklaas morgen komt. Dus ik besloot een aftelkalender voor haar te maken, met iedere dag wat lekkers er in. En vanavond gaan we natuurlijk de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal kijken!

 


Gerelateerde berichten

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
De Pietenacademie
Recept pepernotenklei
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


 

Aftelkalender Sinterklaas knutselen

Aftelkalender Sinterklaas maken – benodigdheden

Je hebt het volgende nodig voor de aftelkalender:
– Chocolademunten of wat anders lekkers/klein cadeautje
– Schaar, potlood, fine liner, plakband, liniaal
– Plakstift (niet afgebeeld)
Brush pen (als je wilt hand letteren, ik gebruikte de zwarte van Edding, die vind ik net wat fijner voor kleine letters dan de Ecoline brush pens.)

aftelkalender sinterklaas knutselen nodig

Als eerste maak je het aantal zakjes voor het aantal dagen dat je wilt aftellen. Ik wil aftellen tot aanstaande zaterdag, dus ik heb er vijf gemaakt. Hiervoor heb ik 5 vierkantjes van 20cm bij 20 cm uit het bruine papier geknipt. Vervolgens heb ik ze ongeveer voor een derde omgevouwen en dan de andere kant ook en vastgeplakt met wat plakband. Vouw dan de onderkant ongeveer 2cm om en plak ook vast. Het is ook handig om de bovenkant alvast 2cm om te vouwen, zodat je kunt zien hoeveel ruimte je straks hebt op de voorkant. Onderstaande afbeelding maakt het bovenstaande wellicht wat duidelijker:

kalender sint zakjes knutselen bruin papier

Aan de voorkant zien de zakjes er dan zo uit:

aftelkalender sinterklaas bruine zakjes maken

Vervolgens knip je de rondjes uit en plak je ze op het zakje met een plakstift. Daarna kun je de zakjes beschrijven. Bijvoorbeeld hoeveel nachtjes het nog is. Ik begin het hand letteren eindelijk een beetje onder de knie te krijgen (dankzij een boek wat ik vorig jaar voor kerst kreeg: Kleur! Brushlettering voor iedereen):

aftelkalender sint knutselen chocolademunten

En dan stop je er nog een chocolademunt of wat anders in en plak je de achterkant dicht. En klaar is je aftelkalender voor Sinterklaas:

aftelkalender sinterklaas 2018

Kartonnen stoomboot

Een andere leuke manier om af te tellen naar de aankomst van Sinterklaas kun je doen met deze kartonnen stoomboot van KarTent. De stoomboot is zelf te versieren en er kan vervolgens de hele Sinterklaasperiode naar hartenlust mee gespeeld worden. Extra leuk is de kortingscode die ik met jou mag delen, zodat je hem met 20% korting kun aanschaffen! De boot kun je bekijken en bestellen via deze link. Als je de code “fleur20” invult bij het afrekenen, krijg je de korting.

KarTent kartonnen stoomboot

Gratis Sint download

aftelkalender sinterklaas gratis printable pinterest

De Sinterklaas silhouetten rondjes kun je downloaden via deze link: printable aftelkalender Sint.

Wellicht ook leuk om pakjes mee te versieren of als cupcake topper!

Kant-en-klare aftelkalenders Sinterklaas

Geen zin in al dit geknutsel? Op bol.com verkopen ze allerlei leuke aftelkalenders voor Sinterklaas die al klaar zijn. Lekker makkelijk!

 

 


Gerelateerde berichten

20 schoencadeautjes tot 5 euro
Tips en ideeën voor leuke cadeaus voor kinderen
Speelgoedtips voor kinderen (kinderfilmpjes YouTube)
Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


 

In dit bericht kon je lezen hoe je een aftelkalender Sinterklaas kunt knutselen. Ik wens je veel plezier de komende Sinterklaastijd en ik zou het leuk vinden als je de kalender maakt, om te horen wat je er in gestopt hebt 🙂

 

Bewaar op Pinterest:
sinterklaas silhouettenaftelkalender sinterklaas knutselen pinterestaftelkalender sinterklaas maken pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter