De laatste woensdagmiddag voor pakjesavond is ideaal voor Sinterklaas knutselen, maar ook tijdens de lange middag voor pakjesavond kunnen de kinderen wel wat afleiding gebruiken. In deze post zet ik wat links met ideeën voor je op een rijtje. Bijvoorbeeld om te knutselen met kleine en grote kinderen, ideeën voor gave surprises en knutselinspiratie voor mama. Of ga je voor een kant-en-klaar-Sinterklaas knutselpakket?

sinterklaas knutselen - 10 ideeën voor jong en oud

De Sinterklaastijd is voor ons niet compleet zonder een goede Sinterklaasknutselsessie. Ook hebben we een doos met Sinterklaasspeelgoed en -spullen, die alleen rond de Sinterklaastijd tevoorschijn komt. Hier bewaar ik ook de Sinterklaas knutsels van voorgaande jaren in, zodat we die weer kunnen gebruiken om het huis te versieren. De kinderen vinden het ook altijd erg leuk om deze weer terug te zien.

Heb je trouwens deze Playmobil Sinterklaas gezien? Een leuke uitbreiding voor iedere Playmobil-verzameling aan het einde van het jaar.

Playmobil Sinterklaas Adventskalender

 


Gerelateerde berichten

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
De Pietenacademie
Recept pepernotenklei
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Sinterklaas knutselen

In dit bericht heb ik een selectie gemaakt van de leuke Sinterklaas knutselprojecten zodat je lekker makkelijk een verzameling bij elkaar hebt. Bij de knutsels voor kleine kinderen heb ik vooral gekeken naar de moeilijkheidsgraad (en ik ben gewoon dol op voet- en handafdruk knutselwerkjes). Bij het Sinterklaas knutselen voor grotere kinderen staan twee projecten die het erg goed doen op Pinterest, dus die vallen vast ook in de smaak. En de Sinterklaasknutselideeën voor mama zijn gewoon drie hele gave projecten, waarbij je zelf even je creatieve ei kwijt kunt.

 

Leuk met kleine kinderen

Sint en Piet-wc-rol-knutsel

Sinterklaas knutselen wc-rol knutsel

Juf Maike schreef een stap-voor-stap-beschrijving hoe je een Sint en Piet van wc-rolletjes knutselt met veel begeleidende foto’s. Of maak een makkelijke mijter.

Sinterklaas vouwen (origami)

Op de site van juf Jannie kun je deze leuke Sinterklaas origami knutsel vinden.

Sinterklaas knutselen met kleuters en grotere kinderen

Sfeerhuisjes knutselen

Sinterklaas knutselen - sfeerhuisjes knutselen
In dit lijstje met Sinterklaas knutselideeën mag deze gave Sinterklaasknutsel van mijn blogvriendin Maya natuurlijk niet ontbreken. Deze pin doet het ook ieder jaar weer erg goed op mijn Pinterest-account en het is gewoon een heel cool projectje: Sfeerhuisjes knutselen.

Piet Mondriaan

Sinterklaas knutselen - Piet Mondriaan
Ik zet mijn eigen Piet Mondriaan er ook gewoon tussen, want dit is ook een superleuke en vrolijke Sinterklaasknutsel :).

 

Kant-en-klare Sinterklaas knutselpakketjes

Je kunt natuurlijk ook voor een kant-en-klaar knutselpakket gaan.

Sinterklaas knutselpakketjes van de Action

Sinterklaas knutselen - knutselpakketjes van de Action
Tijdens de Sinterklaastijd in 2015 had ik een gezellige knutselmiddag thuis met twee van mijn zussen en tien kinderen. ’s Ochtends hadden we bij de Action Sinterklaasknutselspullen ingeslagen en die waren een grote hit. Het assortiment van de Action verandert natuurlijk ieder jaar, maar je kunt hier vast wat leuke Sinterklaas knutselspullen vinden.

Knutselspullen Action Sinterklaas en Kerst

Sinterklaas knutselen - Foam stickers sinterklaas

Mama Scrapelle heeft een leuk idee wat je bijvoorbeeld met foam-stickers van de Action kunt doen: Foam stickers Sinterklaas.

Moet je nog een surprise maken?

Twee maal een top 10 met surprises

Sinterklaas knutselen - top 10 surprises

Op SRSCK kun je niet één keer een top 10 van de leukste Sinterklaas-surprises vinden, maar twee. Ik vind natuurlijk vooral de surprises gerelateerd aan Super Mario leuk.

 

Simpele Sinterklaas surprises

Sinterklaas knutselen - leuke ideeën suprises

Ook Anne van Simple Thoughts zette wat leuke ideeën voor surprises op een rij.

 

Sinterklaas knutselideeën voor mama

Soms heb je gewoon zin om zelf creatief bezig te zijn, zonder dat je steeds “Pas op! Het lijmpistool is heet” hoeft te roepen en het resultaat precies wordt zoals je zelf wilt (min of meer). Dan heb je wellicht wat aan onderstaande ideeën.

Pietjes van vilt

Sinterklaas knutselen - Pietjes van vilt
Op de Nobody Else van Els staan een heleboel goede en gave DIY-tutorials en deze Pietjes van vilt zijn daar slechts één voorbeeld van. Ook kun je uitleg en patronen voor een Sint en Amerigo op haar blog vinden.

Sinterklaas-krans maken

Sinterklaas knutselen - Sinterklaas-krans maken

Op Kaboutertuin legt Emy uit hoe je zelf een Sinterklaas-krans kunt maken.

Sint seizoensboom en kruidnootjeskom

Sinterklaas knutselen - seizoensboom

Bianca maakte een leuke seizoensboom met Pietenmutsjes en mijtertjes van vilt. Ook staat er hier uitgelegd hoe je het kruidnootjeskommetje maakt.

Sinterklaas knutselen ideeën Pinterest

Volg mijn bord Sinterklaasknutsels op Pinterest.


Gerelateerde berichten

20 schoencadeautjes tot 5 euro
Tips en ideeën voor leuke cadeaus voor kinderen
Cadeautips voor jongens en een meisjespeuter (verlanglijstjesinspiratie)
Speelgoedtips voor kinderen (kinderfilmpjes YouTube)
Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje


Dit waren 10 ideeën voor Sinterklaas knutselen; van Sint knutselwerkjes voor peuters en kleuters, leuke Sinterklaas knutseltips voor oudere kinderen tot gave DIY Sinterklaas projecten voor volwassenen. Afgewisseld met kant-en-klare Sint en Piet knutselpakketten en inspiratie voor het maken van Sinterklaas surprises.
Heb jij nog een leuk idee? Laat je link gerust achter in de comments.
Veel knutselplezier!

Bewaar op Pinterest:
knutselen voor sinterklaas met peutersSinterklaas knutselen - 10 ideeën voor jong en oud - Pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

 

Soort nieuwsbrief

Web Analytics