7 september 2017

Tafels oefenen met een spelletje (gratis printable)

Tafels oefenen wordt een stuk leuker met een spelletje. Via Google en Pinterest kun je Tafel vierkantjes vinden. Hiermee oefen je de tafels 1x1 tot 6x6. Heeft je kind deze tafels al helemaal geautomatiseerd? Dan kunnen jullie verder gaan met dit werkblad: Tafeltje verhuren. Voor de moeilijkere tafels 4x4 tot 9x9.

tafels vermenigvuldigen oefenen

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Tafels oefenen met Tafel vierkantjes

Vorige week kreeg Ewan een werkblad met daarop Tafel vierkantjes (ik kan er niet achter komen wie deze oorspronkelijk gemaakt heeft, maar je kunt ze in ieder geval hier vinden) om de tafels nog eens extra te oefenen. Ewan vond dit een leuke manier om met de tafels bezig te zijn. Het spel werkt een beetje als Kamertje verhuren, maar in ieder vakje staat een getal. Je gooit met twee dobbelstenen en vermenigvuldigt het gegooide aantal ogen met elkaar. Bij een vakje waar het antwoord op die som staat, mag je dan een streepje zetten. 

Tafels 1x1 tot 6x6

Nu moet Ewan nog wel wat extra oefenen met de tafels, maar de tafels die bij de Tafel vierkantjes worden gedaan (1x1 tot 6x6) heeft hij nu vrijwel helemaal geautomatiseerd. Voor juist de moeilijkere tafels kan hij nog wel wat oefening gebruiken. Dus ik ben weer aan de slag gegaan voor een printable. Het spel is hetzelfde, alleen staan nu de antwoorden op de tafels tussen 4x4 en 9x9 in de hokjes. 

Zoek je nog een spelletje voor de lagere tafels? Neem dan eens een kijkje bij het Bingo Battle spel.

Dobbelstenen aanpassen

Het enige wat je hiervoor alleen wel even moet doen (naast het werkblad printen), is twee dobbelstenen aanpassen. Ik heb gewoon de dobbelsteen op een wit papiertje gelegd, met een potlood omgetrokken (3x) en vervolgens de getallen 7, 8 en 9 in de vierkantjes geschreven. Daarna een stukje binnen de lijntjes uitknippen zodat het papiertje nergens uitsteekt (even testen voor je gaat plakken is handig). Met plakband heb ik de cijfers over de 1, 2 en 3 geplakt. En dit voor de andere dobbelsteen natuurlijk ook.


Gerelateerde berichten

Pokémon werkblad: Onderwerp, enkelvoud of meervoud
Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Maak je eigen Wie is het?-spel - leeg sjabloon
Een tijdcapsule maken
Spelletjes voor in het restaurant
Roblox Escape room


Tafeltje verhuren spelen

Hierboven heb ik het al een beetje uitgelegd. Tafeltje verhuren gaat net zo als Kamertje verhuren. Je gooit met de twee dobbelstenen*, maakt een keersom van de aantallen ogen en bij het antwoord mag je een streepje zetten. Wie een vierkantje kan sluiten, mag het vakje inkleuren (speel dus met verschillende kleuren pen/potlood/stift). 

NB Het veld is best wel groot en het spel gaat langzamer dan gewoon kamertje verhuren door het gooien met de dobbelstenen en het rekenen tussendoor. Ewan en ik spreken vaak af dat degene die het eerst bijvoorbeeld vijf volle vierkantjes heeft, heeft gewonnen. De volgende keer gaan we dan gewoon weer verder op hetzelfde vel en spreken we een nieuw aantal af.

Gratis download Tafeltje verhuren


PDF Tafeltje verhuren (klik op de link om het werkblad te downloaden)

Ben je op zoek naar nog meer manieren om de tafels van vermenigvuldiging te oefenen? In mijn webshop heb ik alle printables die hierbij kunnen helpen, verzameld in een handige tafelsbundel. Met onder andere tafelkaartjes, een tracker, boekenleggers en twee spelletjes kun je gemakkelijk aan de slag om het leren van de tafels wat makkelijker en leuker te maken.

Nog een andere manier om de tafels te oefenen

tafels vermenigvuldigen oefenen Gorgels
Een andere leuke manier om te tafels te oefenen is met dit spel: De Gorgels - Tafels oefenen*. De tafels van 2 tot en met 12 kunnen worden geoefend, alleen of met z'n tweeën.

Meer gratis printables

The Beatles Zentangle


The Beatles Zentangle

Pokemon klei printables


Pokemon klei printables

Super Mario Slinger


Super Mario Slinger

Heb jij nog een leuk idee om de tafels te oefenen?


*Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links, dat ik een percentage van de opbrengst krijg (zonder extra kosten voor jou). Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer downloads en printables op de overzichtspagina.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Bewaar op Pinterest

tafels oefenen werkblad pinteresttafels oefenen zomervakantie pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint