28 augustus 2016

Pokemon verjaardag

Hier is -eindelijk- deel twee van Ewan z'n Pokemon verjaardag. Eerder kon je al lezen over de Pokemon Pizza and Game Night, zijn kinderfeestje. In dit bericht vertel ik je alles over zijn Pokemon verjaardag voor familie en vrienden. Lees snel verder over de Pokemon uitnodigingen, de feesttafel met hapjes en drankjes in thema, Pokemon versieringen en wat ik had voorbereid aan spelletjes/entertainment voor de kinderen die kwamen.

pokemon verjaardag feestje


Pokemon uitnodiging

Voor de uitnodiging hoefde ik niet lang na te denken; dat werd natuurlijk een gepersonaliseerde Pokemon kaart! Even googelen op "blank Pokemon card" en je vind allerlei lege kaarten, die je vervolgens met behulp van een afbeeldingsbewerkingsprogramma, zoals Photoshop, kunt bewerken tot een eigen Pokemon kaart! Voor meer informatie: Linda van Go or No Go schreef een hele blogpost over het ontwerpen van een Pokemonkaartuitnodiging.

Deze maakte ik voor Ewan z'n feest:


(natuurlijk met nog meer informatie maar die heb ik weer even weggeshopt)

Pokemon hapjes en drankjes

De hapjes en drankjes voor dit Pokemon feestje waren makkelijk en leuk om te maken. Je kunt van heel veel dingen een Pokeball maken namelijk.

Gebak

Omdat ik al erg druk was met het organiseren van de verjaardag besloot ik om de taart niet zelf te maken, maar lekker makkelijk voor een fototaart van de Hema te gaan. Een kwartiertje knutselen in Photoshop zorgt dan al voor spectaculair resultaat. Dit was de grootste taart:Net als voor de uitnodiging gebruikte ik een lege Pokemonkaart als basis voor de taart. De tekst op de kaart was: "Destroy cake - Als je alle kaarsjes uitgeblazen hebt, mag de taart opgegeten worden." Ewan vond hem erg cool.

Ook had ik nog een chocoladetaartje besteld met daarop Ewans favoriete Pokemon. In Photoshop plaatste ik de tekst "Ewan" en "8" in het Pokemon-lettertype (dit font bestaat uit een open en dichte variant; voor het best lijkende resultaat typ je de tekst twee maal, de open versie blauw en de dichte geel. Zorg dan dat de blauwe laag boven de gele zit).Verder had ik nog twee doosjes met Pokeball-tompoucen besteld. Even op Google zoeken naar een goed plaatje van een Pokeball en via de gebaks-editor toevoegen. 
Pokeball hapjes

Van aardbeien, bosbessen en witte marshmallows maakten we deze pokeball. Wil je hem helemaal van fruit maken, dan kun je de spekkies vervangen door stukjes banaan.Onderstaande pokeballs vielen vooral bij de volwassenen in de smaak. Ze zijn gemaakt van een half cherry-tomaatje, blaadje basilicum en een half bolletje mini-mozzarella. Ook lekker als side dish bij een Pokemon pizza.Niet gemaakt voor deze verjaardag, maar wel in de categorie Pokeball hapjes: de Pokeball cupcakes:Charmeleon chips

Onderstaande snack was ook heel makkelijk: een zak Doritos in een schaal en een kaartje erbij met daarop een Charmeleon en de woorden "Charmeleon chips".Water met een smaakje en rode bowl

Het drinken was verder niet echt in Pokemon-stijl, maar ik vond deze kannen water er wel mooi bij staan. In de linkerkaraf zit water met aardbeien, basilicum, citroen en bosbessen en rechts staat het komkommerwater, dus water met komkommer, munt en citroen.
Ik maak iedere verjaardag bowl, dat deed mijn moeder ook altijd en het is nog iedere verjaardag populair. Dit is gewoon een kwestie van een paar blikken fruitcocktail (ik doe altijd gemengd fruit, mandarijntjes en perziken) bij elkaar gooien en in dit geval nog een blikje rood fruit erbij, om een beetje binnen het kleurenthema te blijven.
Gerelateerde berichten

Pokemon pokeball taartjes - snel en makkelijk
Pokeball cupcakes; zo maak je ze


Pokemon versieringen

Over het kleurenthema gesproken, dat was natuurlijk rood, wit en een beetje zwart. Achter de feesttafel had ik slingers van crêpe papier gehangen, waarvan ik de zijkanten een stukje had ingeknipt om franjes te maken, net als bij het Yoshi-feestje van Mack. Een brede (1/3 van een pak) rode slinger, een smalle (1/6 van een pak) zwarte en dan weer een brede witte (pokeballs!).De bekleding van de feesttafel zelf had ik simpel gehouden, gewoon een wit tafelkleed met daaroverheen een stuk rood inpak/kaftpapier van de Action als loper.

Pokemon tafel

Van de tafel in de speelkamer had ik wel een echte Pokemon tafel gemaakt:Hiervoor gebruikte ik weer datzelfde papier om de bovenste helft van de tafel mee af te dekken. Op een A4-tje tekende ik met behulp van een ontbijtbord een cirkel en deze knipte ik uit en plakte ik in het midden van de tafel met zwart elektriciteitstape. De scheiding tussen het wit en rood voorzag ik ook op deze manier van een zwart randje.

Pokeball schilderijtjes

Boven deze tafel hingen rode en witte ballonnen en Pokeball schilderijtjes. Bij de Action kun je ronde, witte canvasjes kopen en hiervan heb ik met gewoon wat rode en zwarte plakkaatverf Pokeballs gemaakt. Goedkoop en makkelijk, maar wel een hele leuke versiering voor een Pokemon feest.Pokemon feesttafel
Op de Pokemon feesttafel stond dus het eten en drinken, de spelletjes en gepersonaliseerde bellenblaas (in plaats van een goodie bag). En ook wegwerpbekertjes, bordjes en bestek, in het rood en wit, plus van die leuke papieren rietjes. Ook heb ik nog een poging gedaan om poke balls te maken van pingpongballen, maar die waren eigenlijk een beetje mislukt.

(Mocht je ook een poging willen doen: ik had een spuitbus rode verf, pingpongballetjes, schilderstape en zwart elektriciteitstape bij de Action gekocht. De balletjes waren van Slazenger, wat gelijk voor een probleem zorgde, want de verf dekte niet goed genoeg. Daar had ik natuurlijk uiteindelijk dat zwarte tape over moeten plakken, maar daar kwam ik dus te laat achter. Eerst plakte ik de balletjes half af met schilderstape en daarna spoot ik de niet-afgeplakte kant rood. Voor een mooie dekking heb je wel een paar lagen nodig en het moet tussendoor drogen en daar ging het bij mij mis. Ook zijn het balletjes, dus ze rollen (ook nat) al gauw alle kanten op. Dit heb ik geprobeerd te voorkomen door ze in een eierdoos te leggen, maar dan kwam ik weer niet bij alle randjes. Op een gegeven moment had ik de kriebels van het hele project en heb ik bij de paar ballen die wel mooi rood waren het tape verwijderd en er een zwart randje op geplakt. De kinderen vonden de ballen wel gaaf en ze blijven nog verbazingwekkend mooi na een paar weken, dus misschien moet je het toch gewoon proberen, maar trek er genoeg tijd voor uit (en koop wegwerphandschoenen).)

Verder hadden we nog wat kleine plastic Pokemon en die had ik er ook tussen gezet ter versiering.

Pokemon spelletjes


Welke Pokemon is het?
Op het laatste moment kwam ik nog op dit idee, een Wie is het?-spel, maar dan met Pokemon. In deze blogpost vertel ik er meer over en kun je een leeg template downloaden.


Gerelateerde berichten

Pokemon klei printables
Een overzicht van leuke Pokemon ideeën
Pokemoneieren hatchen


Pokedex speurtocht


Op Bombshell Bling vond ik het gave idee voor een Pokemon jacht, inclusief gratis downloads van de Pokedexes en te verstoppen Pokemon plaatjes. (Tja deze hele verjaardag was nog voor Pokemon Go uit kwam, dat kun je natuurlijk ook gaan spelen). Het is een soort bingospeurtocht, waarbij je plaatjes van Pokemon ergens verstopt en de kinderen een overzicht van alle te zoeken Pokemon geeft in de vorm van een papieren Pokedex.Voor de Pokedex heb je ook vellen rood karton nodig (en een printer, papier, schaar en lijm). De losse Pokemon had ik gelamineerd, zodat deze langer te gebruiken zijn. We wilden het eigenlijk buiten doen, maar vanwege slecht weer moesten we het in de (niet opgeruimde) speelkamer doen. Ook had ik niet genoeg Pokedexes voor ieder kind, dus ze moesten samen werken in teams van twee en dat ging goed. Ze vonden het allemaal erg leuk!Pokemonkaarten en -balls ontwerpen


Op And next comes L vond ik deze gratis downloads van sjablonen om Pokemon kaarten en -balls te ontwerpen. Dus eigenlijk een soort kleurplaten. Hier had ik een stel van uitgeprint en neergelegd. Vooral mijn nichtjes zijn hier een hele tijd mee bezig geweest.


Pokemon opdrachten


In de shop van And next comes L kun je nog meer (gratis) Pokemon Printables vinden, waaronder Pokemon Action cards. Dit zijn allerlei opdrachten (in het Engels) waarbij kinderen een Pokemon na moeten doen. Ik had ze geprint en heel ijverig uitgeknipt, maar we hadden op het feestje geen tijd meer om ze te doen helaas.  

Tot zover de ideeën voor een Pokemon verjaardag, hopelijk heb ik iemand kunnen helpen bij het voorbereiden van een gaaf feestje!

Meer themaverjaardagen voor jongens

Yoshi's Woolly World feestjeAngry Birds-feestjeMinecraft-feestje

Bekijk ook mijn andere feestideeën.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Bewaar op Pinterest:
pokemon party ideas pinterestpokemon verjaardagsfeestje pinterestPokemon verjaardagsideeen

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten